Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Tiekoties Berlīnē Grieķijas premjers Aleksis Ciprs Vācijas kanclerei Angelai Merkelei solījis turpināt strukturālās reformas. Valdība vēlas cīnīties ar naudas atmazgāšanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas. Ar precīzāku reformu sarakstu eirozonas partnerus Grieķija sola iepazīstināt līdz nākamajai pirmdienai.

Nedēļas notikumi pasaulē

Francijas Alpu dienvidos otrdien nogāzusies Vācijas zemo cenu aviokompānijas Germanwings pasažieru lidmašīna ar 148 cilvēkiem. Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka nav cerību atrast izdzīvojušos. Lidmašīna bija ceļā no Spānijas pilsētas Barselonas uz Vācijas pilsētu Diseldorfu. Pacēlušies aptuveni 12 500 metru augstumā, lidmašīnas piloti izziņojuši trauksmi un sākuši strauji samazināt augstumu.

Teroristu uzbrukumā muzejā Tunisijas galvaspilsētā nogalināti 22 cilvēki, viņu vidū ir 20 ārvalstu tūristi no Dienvidāfrikas, Francijas, Polijas un Itālijas. Šāvēji bijuši apmācīti kaujinieku nometnē Lībijā.  Tieši Tunisijas pilsoņu ir visvairāk to ārvalstu džihādistu rindās, kas karo Sīrijā un Irākā.

Veidot valūtas savienību ar Baltkrieviju un Kazahstānu aicinājis Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Lai mazinātu Rietumu sankciju un zemo naftas cenu ietekmi, Putins rosināja virzīties uz ciešāku integrāciju viņa ierosinātajā Eirāzijas Ekonomiskajā savienībā, kurā ietilpst Baltkrievija, Kazahstāna un Armēnija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu