Olainē izbēgušais cietumnieks agrāk tiesāts astoņas reizes • IR.lv

Olainē izbēgušais cietumnieks agrāk tiesāts astoņas reizes

34
1990.gadā dzimušais Sergejs Jeļisejevs. Ieslodzījuma vietu pārvalde lūdz sabiedrības palīdzību notiesātā meklēšanā un par jebkuru informāciju lūdz ziņot Valsts policijai pa tālruni 112 vai 29 425 235. Notiesātais ir 180 centimetrus garš, kalsns un ļoti īsiem matiem. Vīrietis bija ģērbies tumšā sporta jakā un tumšās biksēs. Īpašas pazīmes - labi pamanāma kreisās auss trauma. Notiesātais var uzturēties Rīgas, Olaines, Valmieras reģionos. Foto: LETA/Valsts policija

Jeļisejevs pēdējoreiz sodīts par laupīšanu

No Olaines cietuma slēgtās nodaļas aizbēgušais Sergejs Jeļisejevs agrāk ir tiesāts astoņas reizes un pēdējo reizi saņēmis sodu par laupīšanu.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure aģentūrai LETA sacīja, ka Jeļisejevs no cietuma izbēdzis, pārzāģējot loga restes.

“Patlaban notiek dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, kā Jeļisejevs ticis pie instrumentiem. Olaines cietumā nav ražotnes, līdz ar to Jeļisejevs šo instrumentu nevarēja paņemt darba vietā vai to izgatavot. Patlaban ir tikai versijas, vai viņš instrumentu saņēmis kādā pienesumā vai kā citādi. Tiks pārbaudīta arī Olaines cietuma darbinieku rīcība,” sacīja Spure.

Viņa piebilda, ka patlaban galvenie spēki tiek veltīti noziedznieka meklēšanai sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts robežsardzi, tāpēc grūti prognozēt, cik ilgi varētu notikt dienesta pārbaude, taču jau šorīt uz Olaines cietumu devusies speciālistu komanda, kas pārbauda visus notikušā apstākļus.

Pēdējo reizi Jeļisejevs ar divu gadu un sešu mēnešu cietumsodu notiesāts par laupīšanu un šaujamieroča glabāšanu.

Aģentūras LETA rīcībā esošais Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas spriedums liecina, ka vīrietis ar vēl kādu biedru pērn februārī, atrodoties spēļu zālē, iepazinies ar sievieti, kas laimējusi naudu. Abi vīrieši piedāvājuši aiziet kopā ar viņiem līdz kādai mājai, lai it kā paslēptos no lietus. Ēkas bērnu ratiņu glabāšanas telpā Jeļisejevs sievietei iesitis ar roku pa galvu, bet viņa biedrs norāvis no pleca somu ar tajā esošajām vērtībām, tai skaitā 379 eiro.

Ar to uzbrucējiem nav pieticis, un Jeļisejevs uzsēdies sievietei virsū, pavēlējis viņai klusēt un pārmeklējis viņas kabatas, kurās atrada vēl nedaudz naudas. Pirms aizbēgšanas uzbrucēji sievietei vēl piedraudējuši ar izrēķināšanos, ja viņa ziņos policijai.

Jeļisejevs apsūdzēts arī par to, ka pērn janvārī no kāda “Genas” iegādājās pašrocīgi izgatavotu pusautomātisko šaujamieroci, kas ir derīgs šaušanai ar rūpnieciski ražotām patronām. Jauneklis šaujamo glabāja savā dzīvesvietā un nēsāja sev līdzi līdz aizturēšanas brīdim. Turklāt šaujamo viņš bija mēģinājis realizēt.

Savu vainu pastrādātajos noziegumos Jeļisejevs tiesā atzina. No sprieduma izriet, ka vīrietim ir pamatizglītība un viņš strādājis par tirdzniecības menedžeri kādā uzņēmumā, kurā raksturots pozitīvi.

Apelācijas instance tiesas spriedumu atstāja negrozītu.

Ceturtdienas naktī plkst.3.10 no cietuma aizbēdzis 1990.gadā dzimušais Sergejs Jeļisejevs. Ieslodzījuma vietu pārvalde lūdz sabiedrības palīdzību notiesātā meklēšanā un par jebkuru informāciju lūdz ziņot Valsts policijai pa tālruni 112 vai 29 425 235.

Notiesātais ir 180 centimetrus garš, kalsns un ļoti īsiem matiem. Vīrietis bija ģērbies tumšā sporta jakā un tumšās biksēs. Īpašas pazīmes – labi pamanāma kreisās auss trauma.

Notiesātajam nav personu apliecinoša dokumenta, un viņš ir bez jebkādiem iztikas līdzekļiem.

 

Komentāri (34)

canoss 04.04.2015. 21.37

Tiešām tā jokaini izklausās 8 reizes 25 gados. Ja arī nosacīti tad vienu alga ļoti nenopietni ir tāda sodīšana.

25 gadi, tādu tak vēl var salaust un nolikt pie vietas lai mainās. Spriežot no tā ko izdarīja pēdējo reiz puika ir ar noslieci uz vardarbību. Ir jau veids kā to labot, bet ES tik drastiski rīkoties nav ļauts, bet dažās valstīs tomēr būtu vēlams tā darīt.

0
0
Atbildēt

0

valdemir 21.03.2015. 13.26

Kuras valsts tiesās tad tas puisis ir tiesāts, ja 25 g vecumā jau nolauzis septiņus termiņus? Kādreiz padomju laikos bija tādas biedru tiesas, kur varēja dabūt sabiedrisku fui, ja tādas pastāv arī tagad, tad tā arī vajag rakstīt.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu