Grieķija apkaros nodokļu nemaksātājus • IR.lv

Grieķija apkaros nodokļu nemaksātājus

10
Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs (centrā) ES samitā sarunā ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu. Foto: AFP/LETA

Valsts parlaments apstiprinājis likumu par sodu pastiprināšanu nodokļu nemaksātājiem

Grieķijas parlaments sestdien pieņēmis Finanšu ministrijas sagatavoto likumprojektu par sodu pastiprināšanu tiem, kuri izvairās no nodokļu nomaksas. Tā valsts jaunā valdība iecerējusi cīnīties ar nodokļu nemaksātājiem un papildināt valsts kasi, ziņo Dw.de.

Vienlaikus likums paredz, ka personām, kuras atzīsies, ka izvairījušās no nodokļu nomaksas, tiks dota iespēja saņemt papildlaiku, lai labprātīgi dzēstu nodokļu parādu valstij, ziņo „Reuters”.

Kā aplēsusi Grieķijas valdība, valstij nenomaksāto nodokļu lielums ir 76 miljardi eiro. Valdība cer, ka jaunais likums palīdzēs veidot „jaunu nodokļu likumdošanas ievērošanas kultūru”.

Šis dokuments būs daļa no to reformu paketes, ar ko valdošā partija „Syriza” grasās iedot jaunu impulsu ekonomikas attīstībai. Premjerministrs Aleksis Ciprs Eiropas Savienības samitā solīja valstī turpināt reformas, lai Atēnas varētu saņemt nepieciešamos kredītus.

 

Komentāri (10)

traductrice 21.03.2015. 11.42

skan jau rožaini, vien nav zināms, kādi ir tie likumi. Ja tādi, kā pie mums, ka ir 101 iespēja nodokļus pilnīgi likumīgi “optimizēt”, protams, ja runa ir par 6-ciparu skaitli (piemēri nav tālu jāmeklē), tad šāda apņemšanās ir plikas nulles vērta.

+4
0
Atbildēt

1

    v_rostins > traductrice 21.03.2015. 13.38

    Runa par 7 vai pat 8 cipariem, ja atceramies Daugavpils bandītu firmu Dinaz, kam pederasts – pedofīls Sončiks norakstīja nodokļu parādu. Vai kāds var saskaitīt firmiņas, kam komsorgs – fizruks Čevers izkārtoja atliktos nodokļu maksājumus par degvielu, kurus valsts tā arī nekad nesaņēma.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

klusais 21.03.2015. 11.48

Interesanti būs pavērot ka tas tiks realizēts dzīvē . Ja runa iet par to ko pirms pāris nedēļām grieķi prezentēja Briselei tad būs jautri paskatīties kā mājsaimnieces , studenti un tūristi tvarstīs nodokļu nemaksātājus krogos,veikalos u.t.t. visu to filmējot. Bet labākais bija grieķu atzinums , ka nodokļu nemaksāšana ir grieķiem iesakņojusies vēsturiska iezīme.

+4
0
Atbildēt

0

klusais 22.03.2015. 13.19

Kamēr vieni apkaros nodokļu nemaksātājus , tikmēr iekšlietu ministra vietnieks ar savu advokātu firmu pārstāvēs 300 amatpersonas par atjaunošanu darbā . Kas interesanti , tad viņš ir atbildīgs par visu 15 000 ex-amatpersonu likteni , kurus skāra reformas . Tāda nu taisnīguma izpratne grieķu jaunajā valdībā :) – http://www.sueddeutsche.de/politik/zeitungsbericht-korruptionsvoruefe-gegen-griechischen-vize-minister-1.2404457

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu