Tērauda mugurkauls • IR.lv

Tērauda mugurkauls

6
S.B.C. valdes priekšsēdētājs, uzņēmuma dibinātājs un līdzīpašnieks Egīls Janisels.

Pirms desmit gadiem sācis no nulles, pašlaik viens no Latvijas lielākajiem metāla būvkonstrukciju projektēšanas, ražošanas un montāžas uzņēmumiem S.B.C. gadā apgroza pat 24 miljonus eiro

Par laimi, pasaule ir iekārtota tā, ka mēs nezinām, kas gaida nākotnē, saka S.B.C. valdes priekšsēdētājs, uzņēmuma dibinātājs un līdzīpašnieks Egīls Janisels. Viņš neslēpj, ka pirms desmit gadiem pat prātā neesot nācis, ar kādām šķietami nepārvaramām grūtībām būs jātiek galā. «Bet toreiz, kad sākām, mēs priecājāmies, ka ir darbs, un par nākotni pārāk daudz galvu nelauzījām,» atceras Egīls.  

Pa S.B.C. biroja logiem tālumā var redzēt lidostas Rīga radaru torņus. 2008.gadā pašu uzbūvētā, mūsdienīgā ražotne atrodas Mārupes pievārtē, un pašlaik tajā divās maiņās strādā aptuveni simt cilvēku, bet pavisam uzņēmumā kopā ar konstruktoriem, inženiertehniskajiem darbiniekiem un administrāciju ir gandrīz 160 darbinieku. Pirms astoņiem gadiem, kad tika iegādāta zeme, šajā vietā bija aiz-augusi pļava.

Degvielas staciju bums

«Konstrukcijas, ko ražojam, varētu saukt arī par ikvienas celtnes mugurkaulu,» salīdzina Janisels. Un tradicionāli šis mugurkauls tiekot ražots no triju veidu materiāliem. No koka – parasti nelielām dzīvojamajām ēkām. Dzelzsbetona, kas īpaši populārs bija padomju laikā. Vai tērauda, kas kļuvis aktuāls pēdējās desmitgadēs. Tāpēc Latvijā metāla būv-konstrukciju ražošana tā īsti sākusies tikai 90.gadu vidū, un Egīls, lai arī pēc izglītības autoinženieris, šajā nozarē esot kopš tās pirmsākumiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu