Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Pelnrušķīte
Kristīne Simsone

 

ooo Pelnrušķīte / Cinderella. Lai gan aktiera Keneta Branaga pārmešanās uz glancētu lielbudžeta stāstu režiju vēl aizvien ir mīkla (vai drīzāk finansiāli motivēts lēmums), šis pasakas ekranizējums viņa izpildījumā ir tīkams. Pilnasinīgs Disneja princešfilmas pārnesums aktierkino un smeķis fantāzijas žanra cienītājiem – filma ir izcili krāšņa un naiva. Es to būtu ar mieru skatīties vēlreiz Keitas Blanšetas dēļ – viņas ļaunā pamāte, saltā «fešionista» ir oriģinālākais un stilīgākais antivarones iemiesojums, kas pieredzēts. Starp citu, arī Helēnas Bonemas Kārteres labajai fejai piemīt savs kolorīts un šarms. No 13.marta.

Dieva putniņi. Režisores Dzintras Gekas jaunākā dokumentālā lente ir vēstījums par 1944.gadā, atkārtotās padomju okupācijas priekšvakarā, uz Vāciju aizvesto bērnu likteņiem. Tā atskatās uz latviešu dzīvi trimdā un centieniem tur iekārtot savu «Mazo Latviju». Pirmizrāde Splendid Palace 15.martā plkst.18.

Dzīve kustībā. Norvēģijas dokumentālā kino nedēļas nogale. Kedās tērptas volejbolistes vecumā no 66 līdz 98 gadiem; spartiskos apstākļos Norvēģijas ziemeļos dzīvojoši sērferi un adopcijā izšķirtas dvīņumāsas, kas viena otru atrod līdzīgi kā Kestnera Divās Lotiņās – šie ir tikai daži no nedēļas nogalē skatāmo Norvēģijas dokumentālo filmu personāžiem. Piecas aizvadīto gadu lentes, skatāmas divās dienās, ir labs iemesls brīvdienas pavadīt kinoteātrī. 14. un 15.martā kinoteātrī KSuns. No 2 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu