Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā aizdomās turētā statuss piemērots vēl četrām personām, tādējādi kopā šajā lietā ir jau deviņi aizdomās turētie. Aizdomās par amatpersonu pienākumu nepildīšanu tiek turēti trīs Rīgas Būvvaldes darbinieki un viena Maxima Latvija darbiniece, kas bija atbildīga par darba drošības jomu. Viņu vaino darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanā. Valsts policija uzlikusi arestu arī lielveikalu tīkla Maxima loģistikas centram un biroja ēkai Ķekavas novada Abrās, kā arī septiņu veikalu ēkām.

Pārmaiņas muitas vadībā – Latvija virza Muitas pārvaldes direktoru Tāli Kravali Ukrainas galvenā muitas vadītāja amatam. Taču Kravaļa iespējamajai karjerai Ukrainā neesot nekādas saistības ar diviem aizturētajiem augsta ranga muitas darbiniekiem. Finanšu policijas Iekšējās drošības dienests aizturējis divus augsta ranga muitas darbiniekus – Kravaļa vietnieku Aivaru Eglīti un Tranzītdaļas vadītāju Juri Āzeru aizdomās par tranzīta deklarāciju anulēšanu. Iespējams, ir arī trešais augsta līmeņa darbinieks, pār kuru krīt aizdomu ēna.

Valsts kontroles revidenti, pārbaudot patvēruma politikas un imigrācijas kontroles īstenošanu valstī, secinājuši, ka Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde pretlikumīgi pagarinājusi uzturēšanās atļaujas ārzemniekiem, kuriem tās izsniegtas, pamatojoties uz ieguldījumu uzņēmējdarbībā vai kā uzņēmuma valdes loceklim. Iekšlietu ministrs uzdevis veikt dienesta pārbaudi, lai izvērtētu atbildīgo personu rīcības tiesiskumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu