Ukrainas prokuratūra: zināmi Maidana protestētāju slepkavu vārdi • IR.lv

Ukrainas prokuratūra: zināmi Maidana protestētāju slepkavu vārdi

36
Kijevas Neatkarības laukumā cilvēki liek ziedus, pieminot pirms gada "Berkut" nogalinātos. Foto: EPA/LETA

Divi no bijušajiem berkutiešiem ir aizturēti

Ukrainas Ģenerālprokuratūra paziņojusi, ka noskaidroti vārdi visiem tiem milicijas specvienības „Berkut” kaujiniekiem, kuri pagājušajā gadā piedalījās protestētāju apšaušanā Kijevas Maidanā, ziņo „Ukrainskaja pravda”.

Divi no šiem berkutiešiem izmeklēšanas laikā ir aizturēti aizdomās par līdzdalību protestētāju apšaušanā pērnā gada 20.februārī Kijevā, Institūta ielā, paziņoja iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

„Pārbaudot operatīvo informāciju par 20 bijušajiem „Berkut” darbiniekiem, izmeklētāji veikuši 18 kratīšanas, izņemot lietišķos pierādījumus tieši šīs lietas sakarā aizdomās par pastrādāto noziegumu,” „Facebook” raksta Avakovs.

Viņš arī norāda, ka drīzumā vēl 18 bijušajiem berkutiešiem nāksies atbildēt par aizdomām, ka viņi bijuši līdzdalīgi šajos noziegumos. Avakovs teica, ka šie 18 tiks izsludināti meklēšanā.

Iekšlietu ministrs arī norādījis, ka abi aizturētie berkutieši, tāpat kā 18 vēl meklētie, bijuši tā saucamās „Berkuta melnās rotas” kaujinieki, kuri pērnā gada 20.februārī no toreizējā iekšlietu ministra saņēma tiešu pavēli šaut uz Maidana protesta akciju dalībniekiem un viņi to arī ir izpildījuši. „Izmeklēšana pa drupačām atjauno šīs traģiskās dienas notikumus,” saka Avakovs.

Iekšlietu ministrs atzīst, ka nav viegli noskaidrot patiesību un daudzi no berkutiešiem bēguļo, taču tiesa šiem cilvēkiem ir neizbēgama – soli pa solim, bet tiks sodīti visi, sākot no eksprezidenta Viktora Janukoviča un viņa iekšlietu ministra, beidzot ar tiem, kuri izpildīja viņu dotās pavēles, teica Avakovs.

Jau ziņots, ka sabiedrības neapmierinātību Maidana atceres gadadienā izraisīja tas, ka protestētāju apšaušanas izmeklēšana gada laikā nav pavirzījusies uz priekšu un līdz svētdienai nebija zināmi to vainīgo vārdi, kuri pavērsa ieročus pret maidaniešiem, nogalinot 100 cilvēku Kijevas centrā.

 

Komentāri (36)

J.Biotops 24.02.2015. 12.04

Jau zināmi abi divi?! Puķins un Šoigu?

+1
0
Atbildēt

0

Andris Doveiks 24.02.2015. 12.04

Plašāk: The untold story of the Maidan massacre

A day of bloodshed on Kiev’s main square, nearly a year ago, marked the end of a winter of protest against the government of president Viktor Yanukovych, who soon afterwards fled the country. More than 50 protesters and three policemen died. But how did the shooting begin? Protest organisers have always denied any involvement – but one man told the BBC a different story.

http://www.bbc.com/news/magazine-31359021

0
0
Atbildēt

0

Bet 24.02.2015. 09.48

Gan jau tie slepkavas aizmuks uz Krieviju. Nu gluži kā Latvijas bijušie omonieši.

0
0
Atbildēt

1

    Pelēkais Vilks > Bet 24.02.2015. 10.10

    Armēņu radio (pārraidei) vaicā: Kāpēc neatrada Dr.Mengel

    Armēņu radio (pārraide) atbild: Tāpēc, ka viņš atrada patvērumu Krievu Pasaulē.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu