Tiesa Navaļniju izolē uz 15 diennaktīm, lai liegtu līdzdalību opozīcijas gājienā • IR.lv

Tiesa Navaļniju izolē uz 15 diennaktīm, lai liegtu līdzdalību opozīcijas gājienā

21
Aleksejs Navaļnijs rokudzelžos tiek aizvests no Maskavas tiesas. Foto: EPA/LETA

Navaļnijs: Kad iecerēta kāda politiska akcija, man pakaļ sāk skraidīt policija

Kremļa opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam Maskavas tiesa ceturtdienas vakarā piesprieda 15 diennakšu arestu par atkārtotu mītiņu kārtības pārkāpumu. Šis tiesas lēmums faktiski nozīmē, ka Navaļnijam liegta līdzdalība 1.martā iecerētajā protesta demonstrācijā.

Navaļnijs tika apsūdzēts, ka viņš ir atkārtoti pārkāpis sapulču un demonstrāciju kārtību. Proti, viņam inkriminēja uzsaukumu izplatīšanu metro stacijā.

Kā izteicās Navaļnijs, dienā, kad viņš tika aizturēts, viņu policijas nodaļā turējuši astoņas stundas, pēc tam atbrīvojuši. Turklāt, pēc viņa teiktā, nekādu protokolu par administratīvo pārkāpumu nav sastādījuši, tāpat kā viņam nav izsniegta nekāda izziņa.

„Es vienkārši informēju pilsoņus par pasākumu. Tas viss tiek darīts, lai es nevarētu piedalīties demonstrācijā. Kad iecerēta kāda politiska akcija, man pakaļ sāk skraidīt policija,” notikušo vērtē Navaļnijs.

Mediji vēsta, ka 15.februārī Navaļnijs kopā ar desmitiem savu atbalstītāju aģitēja Maskavas metro pasažierus piedalīties 1.martā paredzētajā protesta demonstrācijā pret Kremļa varu. Par to viņu aizturēja policija.

Tikmēr protesta demionstrācijas organizatori saņēmuši Maskavas mērijas atbildi, kas liedz gājienu pilsētas centrā Tveras ielā, jo “tas traucējot pilsoņu mieru”. Pilsētas pārvalde gājienu piedāvā rīkot Maskavas nomalē, Marjino.

Organizatori lēsa, ka gājienā varētu piedalīties līdz 100 tūkstošiem cilvēku.

Komentāri (21)

aivarsk 20.02.2015. 09.35

Pļutkina vara Navaļniju kaut kam pietaupa, tāds iespaids rodas. Ar viņa apsūdzībām visi jau atdusās, tikai šis tiek laiku pa laikam “represēts”.

+3
-1
Atbildēt

1

    andrejs > aivarsk 20.02.2015. 17.21

    Gluži manas domas. Ne jau viņš vienīgais.

    Gan jau daudzi Krievijas “neatkarīgie” portāli un kanāli ir tādas pašas māņu pīles ar ko pievilināt tos, kas kaut cik necik skeptiski raugās uz to, ko dara Puķins un Co.

    0
    0
    Atbildēt

    0

ierados 20.02.2015. 08.40

Kremļa čekisti cenšas kā prot. Nebūtu slikti, ja ausainis iekristu maskavā uz sutkām.

+2
0
Atbildēt

0

Pelēkais Vilks 20.02.2015. 11.26

Vai Latvijas “tiesneši” apjēdz notiekošo?

Ja nav Tiesas nav arī Valsts!

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu