Mani iedvesmo Končita • IR.lv

Mani iedvesmo Končita

4
MNTHA jeb Marija Mickeviča.
Ieva Alberte

MNTHA jeb Marija Mickeviča (19) LTV dziesmu un dziedātāju konkursā Supernova ir atšķirīga. Mūziku viņa rada pati – ar vecu planšeti. Vai viņa brauks uz Eirovīziju?

Nobijusies. Zaļiem matiem un lielos, pabalējušos džinsos. Drebošu balsi. Tāda Marija bija konkursa Supernova atlasē. Kad viņa dziedāja, žūrijas sejas savilkās tā, ka kļuva skaidrs – švaki. Uz atlasi viņi meiteni bija uzaicinājuši tāpēc, ka patika atsūtītais pieteikums: pašas komponēta dziesma, pašas filmēts videoklips. Citi pretendenti lielākoties dziedāja zināmus popmūzikas gabalus, tāpēc Marija ar savu sapņaino dziesmu atšķīrās.

Žūrija deva viņai iespēju un uzaicināja uz pirmās kārtas koncertu. Kopš atlases bija pagājušas divas nedēļas, Marija kāpa uz skatuves un televīzijas tiešraidē atkal dziedāja savu dziesmu. Un ieguva otro vietu! «Man patīk, kā tu dziedi. Man patīk, kā tu raksti mūziku. Un vispār – tu man patīc. Tu esi mani apbūrusi. Tu esi dārgakmens,» teica dziedātājs Dons. Arī Prāta vētras Kasparam Rogam acis spīdēja: «Domāju, ka mēs ieraudzīsim Latvijā savu Bjorku.» Kaspars vēl piebilda, ka neatkarīgi no tā, vai viņa uzvarēs Supernovā vai ne, lai turpina darīt iesākto un nes uz mūzikas izdevniecībām savas dziesmas un izdod albumu.

Vēl pēc nedēļas, pagājušajā svētdienā, Marija dziedāja pusfināla koncertā. «Tevis dēļ bija vērts organizēt šo konkursu,» komentēja Kaspars Roga. Žūrija atkal bija vienisprātis, ka no MNTHA var gaidīt labas lietas un jāturpina sāktais ceļš. Uzstāšanos novērtēja arī skatītāji, un viņu balsojuma rezultātā meitene ierindojās otrajā vietā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu