"Pieci.lv" nav skaidri definēti kritēriji darbinieku algu izmaksām, piemaksām un prēmijām • IR.lv

“Pieci.lv” nav skaidri definēti kritēriji darbinieku algu izmaksām, piemaksām un prēmijām

24
"Pieci.lv" direktors Kārlis Dagilis. Ir, par ko padomāt. Foto: Edijs Pālens, LETA

Pauliņš sola izstrādāt pārskatāmu LR darbinieku algu sistēmu, kas ir viens no NEPLP uzdotajiem jaunās valdes pienākumiem

Latvijas Radio 5.kanāls “Pieci.lv” nav skaidri definējis kritērijus darbinieku algu izmaksām, piemaksām un prēmijām, secināts Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) veiktajā revīzijas ziņojumā.

Tāpat revīzijā konstatēts, ka “Pieci.lv” tam piešķirtos finanšu līdzekļus 2014.gadā kopumā izlietojis atbilstoši koncepcijai, tajā pašā laikā nav īstenots finanšu apjoma ziņā lielākais projekts – studijas izveide Latvijas Televīzijas (LTV) ēkā Zaķusalas krastmalā.

NEPLP to otrdien prezentēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē.

Revīzijā norādīts, ka “Pieci.lv” studijas izveide LTV ir aizkavējusies par aptuveni gadu juridisku un administratīvu šķēršļu dēļ, ņemot vērā arī to, ka Latvijas Radio (LR) un LTV ir divas atsevišķas kapitālsabiedrības. Ietaupītie līdzekļi 92 336 eiro apmērā pārcelti uz 2015.gadu.

LR valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš sēdē norādīja, ka “Pieci.lv” studijas izveides projekts patlaban iesniegts būvvaldē un drīzumā sāksies studijas izveide.

Revīzija arī secinājusi, ka “Pieci.lv” vajadzībām plānotā tehnika ir iegādāta, taču nosacīti atrodas dīkstāvē. Līdz ar to lietderīgai izmantošanai ir nepieciešams aktīvāk veidot video materiālus.

Ņemot vērā revīzijā secināto, ka nav skaidri definēti kritēriji darbinieku algu izmaksām, piemaksām un prēmijām, Pauliņš sēdē arī solīja izstrādāt pārskatāmu LR darbinieku algu sistēmu, kas ir arī viens no NEPLP uzdotajiem LR jaunās valdes pienākumiem šajā gadā.

Ņemot vērā konstatētās nepilnības pagājušajā gadā, komisijas pārstāvji vienojās ar radio valdi tikties aprīļa beigās vai maija sākumā, lai tiktu informēti par šā gada “Pieci.lv” plāniem un naudas izlietojumu.

2015.gadā “Pieci.lv” piešķirti 568 950 eiro.

 

Komentāri (24)

Anonīms 10.02.2015. 14.10

Ingai Spriņģei būtu, kur parakties ;)

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu