Prognozējamais Putins • IR.lv

Prognozējamais Putins

4
Aivars Ozoliņš

Krievijas rīcība ir bijusi un paliek prognozējama – agresija pastiprināsies

Valoda attīstās. Pēc pagājušās nedēļas nogalē notikušā uzbrukuma Mariupoles pilsētai Ukrainas parlaments otrdien pasludināja Krieviju par agresorvalsti, ANO politiskais direktors Džefrijs Feltmans paziņoja, ka pilsētas apšaudīšanu var uzskatīt par kara noziegumu, tikmēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins, nodēvēdams Ukrainas bruņotos spēkus par «NATO ārzemju leģionu», vēl skaidrāk pateica, ka Ukrainā notiekošais ir Krievijas karš pret Rietumiem. Latvija šajā karā ir frontes līnijas valsts.

Eiropas Savienības Padomes prezidents Donalds Tusks pagājušo sestdien, uzreiz pēc Mariupoles pilsētas apšaudīšanas, kurā tika nogalināti vairāki desmiti un ievainoti vairāk nekā simt cilvēku, tviterī ierakstīja: «Ir laiks veidot mūsu politiku, balstoties uz saltiem faktiem, nevis ilūzijām.»

ES valstu un valdību vadītāju kopējais paziņojums otrdien gan bija, kā jau ierasts politiķu valodā, arī par «bažām» un «separātistiem», tomēr nepārprotami norādīja uz Krievijas atbildību par Austrumukrainā notiekošo un solīja «turpmākus ierobežojošus pasākumus», nevis ES sankciju mīkstināšanu, ja Krievija «deeskalētu situāciju», kā vēl nupat dzirdējām no dažu savienības valstu līderiem un no ES aug-stās ārlietu pārstāves Federikas Mogerīni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu