Otro Krodera balvu saņem māksliniece Monika Pormale • IR.lv

Otro Krodera balvu saņem māksliniece Monika Pormale

28
Krodera balvu saņem Monika Pormale. Publicitātes foto

Uz balvu šogad pretendēja 12 nominanti

Otro izcilā režisora Oļģerta Krodera balvu pirmdienas vakarā Valmieras teātrī saņēma scenogrāfe un kostīmu māksliniece Monika Pormale.

Pormale strādājusi kopā ar daudziem režisoriem, bet īpašu tandēmu radījusi un Eiropas mākslā pamanīta kopā ar režisoru Alvi Hermani. Viņa saņēma mākslinieka Aivara Vīlipsōna veidotu statueti – metu topošajam Krodera piemineklim, kura pamatā bronzas ābele ar āboliem, kā arī tika pie vairāk nekā 700 eiro naudas balvas.

Apbalvošanas ceremoniju tieši tāpat kā pagājušajā gadā vadīja aktieri Vilis Daudziņš un Artūrs Skrastiņš, klātesot pārējiem Krodera fonda valdes locekļiem – Evitai Sniedzei, aktierim Rihardam Rudākam un scenogrāfam Mārtiņam Vilkārsim.

Otrā Krodera balva tika piešķirta par vienas sezonas veikumu, tomēr ņemot par pamatu pretendenta izcilo devumu kādā teātra žanrā vairāku gadu garumā.

Krodera fonda valde priecājas, ka šajā vienbalsīgajā lēmumā iezīmējas Krodera balvas tradīcijai būtiskais – tā tiek piešķirta par robežu paplašināšanu, izcilību un drosmi.

Krodera fonda valde šogad balvai bija izvirzījusi 12 nominantus, vērtējot pretendenta izaicinošo dabu un izcilību. Pagājušajā gadā balvu saņēma aktrise Indra Briķe.

Krodera balvu iniciējis un pasniedz Krodera fonds, kas dibināts, lai saglabātu ievērojamā režisora piemiņu un veicinātu radošu viņa mākslas un dzīves skatījuma attīstību latviešu teātrī. Balva ik gadu tiek pasniegta pirmdienā – tradicionālajā teātru brīvdienā, kas būs vistuvāk 20.janvārim, Oļģertu vārda dienai.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu