Saldū pēc sprādziena kādā mājā atrod veselu arsenālu • IR.lv

Saldū pēc sprādziena kādā mājā atrod veselu arsenālu

23
Foto: Gatis Dieziņš, LETA

Sprādzienā cietušais no gūtajām traumām gājis bojā

Saldū pēc pagājušajā svētdienā notikušā traģiskā sprādziena Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienība atradusi vairākus sprādzienbīstamus priekšmetus, arī tā dēvēto tanku dūri, rokas granātas un artilērijas lādiņus, ziņo LETA.

Aizsardzības ministrijas portālā “sargs.lv” publicētā informācija liecina, ka svētdienas pēcpusdienā dežurējošā Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienība devās uz Slimnīcas ielu Saldū, kur nojumē pie kādas saimniecības ēkas pēc Valsts policijas sniegtās informācijas noticis sprādziens. Policija informēja, ka, detonējot nezināmam priekšmetam, ir cietušais, kurš no gūtajām traumām gājis bojā.

Apskatot sprādziena vietu, nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti konstatēja, ka bojāgājušais skrūvspīlēs ar leņķa slīpmašīnu mēģinājis jaukt sprādzienbīstamu priekšmetu. Apkārtnē atrasto šķembu biezums liecina, ka tas bijis 100 līdz 150 milimetrus liels artilērijas lādiņš.

Notikuma vietā speciālisti atrada vēl vairākus sprādzienbīstamus priekšmetus – trīs rokas granātas “F-1”, “RG-42” un “RPG-40”, prettanku ieroci “Panzerfaust” (tanku dūri) un trīs 45 un 76 milimetru artilērijas lādiņus, kā arī vairāk nekā 170 dažāda veida strēlnieku munīcijas vienības.

Notikuma vietā tika atrasta arī sprāgstviela un šrapneļa svina bumbiņas, kas liek secināt, ka notikuma vietā lādiņi ir jaukti arī iepriekš.

Bojāgājušais ir 47 gadus vecs vīrietis. Viņš kādas Slimnīcas ielas mājas pagalmā pie nojumes bija mēģinājis pārzāģēt kara laika lādiņu, kas sprādzis, un vīrietis gājis bojā.

 

Komentāri (23)

Ebenemezers-3 05.01.2015. 14.04

kaa jau tas zināms , viņam bija dota iespeeja vienreiz kļuudiities , jaadomaa , ka to viņš zinaaja pirms saaka šiis biistamaas rotaļas.

+1
0
Atbildēt

0

KVAUKŠĶIS 05.01.2015. 14.42

Lai tam vieglprātīgam muļķim vieglas smiltis. Jāpriecājas, ka necieta kāds nevainīgs garāmgājējs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu