Žurnāls: Putins ar rīkojumu valsts uzņēmumu darbiniekiem liek brīvdienās atpūsties Krimā • IR.lv

Žurnāls: Putins ar rīkojumu valsts uzņēmumu darbiniekiem liek brīvdienās atpūsties Krimā

30
Krievu bērni Jaltā šonedēļ svinēja Krievijas dienu. Foto: ITAR-TASS/LETA

Ceļojumu jāapmaksā ar valsts uzņēmumu vai arodbiedrību līdzekļiem

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izdevis rīkojumu valsts iestāžu un uzņēmumu darbiniekiem brīvdienās atpūsties Krimā, lai glābtu okupētās pussalas tūrisma nozari, vēsta Vācijas žurnāls “Focus”.

Krievijas oficiālās tūrisma aģentūras “Rosturizm” vadītāja vietas izpildītājs Oļegs Safonovs izsūtījis valsts uzņēmumiem un koncerniem telegrammu ar attiecīgu Putina rīkojumu.

Prezidenta rīkojumā darbiniekiem “ieteikts” brīvdienu atpūtai par galamērķi izraudzīties Krimu, turklāt ceļojumu jāapmaksā ar valsts uzņēmumu vai arodbiedrību līdzekļiem.

Tūristu nogādāšanai uz Krimu Maskavas apgabala pašvaldība jau iedalījusi četrus miljonus eiro, bet Čečenija vairāk nekā trīs miljonus eiro. Arī Krievijas valsts enerģētikas koncerni “Gazprom” un “Rosņeftj” iedalījuši pa pusmiljonam eiro darbinieku nosūtīšanai atpūsties uz Krimu, vēsta žurnāls.

Iepriekš Krimas Melnās jūras pludmales kūrortos atpūtas sezonā viesojās vairāk nekā seši miljoni tūristu, no kuriem aptuveni trīs ceturtdaļas bija ukraiņi. Pēc Krievijas okupācijas pussalā un tās aneksijas Ukrainas tūristi uz Krimu nav devušies.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu