Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Atsitiens
Kristīne Simsone

 


oooo
 Atsitiens / Whiplash. Šāgada neatkarīgā kino hits, kas masveidā saņēmis uzslavas. Un pelnīti, jo jaunā amerikāņu režisora Deimiena Čazela drāma ir līdz saspringumam intensīvs mērķtiecības atainojums ar trillera cienīgiem pagriezieniem. Stāstā par kādu jaunu bundzinieku un viņa manipulatīvo pasniedzēju spīd jauniņais aktieris Mailzs Tellers un «veterāns» Dž.K.Simonss (Juno). Jāredz! No 12.decembra.

oooo ’71. Berlīnes kinofestivālā pirmizrādītā filma ir spēcīga konflikta «anatomija», kas spriedzes pilnā vēstījumā uz cīniņiem palūkojas no cilvēciskās, nevis tikai militāri stratēģiskās puses. Stāsts par kādu britu kareivi, kas, novirzījies no sava pulka, Belfāstas ielu kaujinieku acīs pārtop par gluži vai medījumu. No 12.decembra.

ooo Hobits: Piecu armiju kauja / The Hobbit: The Battle of the Five Armies. Šajā (un beidzamajā) Dž.R.R.Tolkīna Hobita ekranizējuma daļā netrūkst iespaidīgu skatu un kolorītu mošķu, taču 300 lappušu biezas grāmateles izstiepšana trijās filmās no stāstniecības viedokļa nav spoža ideja – šoreiz tas īpaši jūtams. Šai filmai nepavisam nav tā dinamisma, spriedzes un stāstniecības vēriena, kas piemita gan iepriekšējām hobitu, gan Gredzenu pavēlnieka lentēm, ko neatraujoties varēja skatīties stundām. No 12.decembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu