Spēcīgā Austrumeiropas balss • IR.lv

Spēcīgā Austrumeiropas balss

7
Donalds Tusks.

Donaldam Tuskam kļūstot par ietekmīgās Eiropadomes prezidentu, vienu no svarīgākajiem amatiem Briselē tagad ieņems politiķis no Austrumeiropas – Polijas ekspremjeram liela teikšana būs arī par to, kā turpmāk veidosies 28 dalībvalstu bloka attiecības ar Krieviju

Viņš vēl meklē dzīvokli. Vienu jau apskatījis Briseles diplomātu rajonā, un nav šaubu, ka atradīs labu mājoki – galu galā, Eiropas Savienība viņam maksā 3800 eiro dzīvokļa pabalstu mēnesī. 

Bet 1.decembrī 57 gadus vecā politiķa dienas kārtībā oficiāli klāt nāca jauni uzdevumi – sēžoties Eiropadomes prezidenta krēslā, bija jāsāk risināt tādas akūtas problēmas kā eiro stiprināšana un bruņotais konflikts Ukrainas austrumos.

Kamēr vēl notika gatavošanās līderu maiņai, Tusks steidza tikt galā ar mazākām problēmām. Piemēram, gribēja doties uz valodas kursiem Vidusjūras salu valstī Maltā. Viņa angļu valoda nav slikta, bet daudzi poļi stāsta, ka tomēr varētu būt labāka. Sanāca tā, ka iekavējās citi darbi un mācību braucienam laika vairs neatlika. Angļu valodas pasniedzēja regulāri nāca uz viņa oficiālo premjera rezidenci Varšavā, kur arvien lielākās grēdās krājas no plauktiem izņemtās grāmatas. Pirms pārcelšanās uz Briseli viņš pats vēlējās izšķirot arī savu garderobi. Atlasītie uzvalki vispirms mēroja ceļu uz ķīmisko tīrītavu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu