Jāskatās kino! • IR.lv

Jāskatās kino!

4
Vims Venderss
Kristīne Simsone

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls iešūpojas ar vērienu – vairāk nekā nedēļu galvaspilsēta mutuļos no kino pārpilnības. Daži ieteikumi, kam vērts pievērst uzmanību 

Ceturtdiena, 4.decembris

Latvijas pirmizrādi piedzīvos sešas intriģējošas dokumentālās lentes, tieši vai netieši saistītas ar Krievijas sociopolitiskajiem procesiem. Tās uz Rīgu atvedis kaimiņzemes lielākā dokumentālā kino festivāla prezidents Vitālijs Manskis, kuru būs iespējams satikt klātienē programmas atklāšanā – Alīnas Rudņickas filmas Asinis pirmizrādē. 

Atzītās režisores estētiski nevainojamā melnbaltā filma ir «noasiņojušas valsts portrets» – stāsts par asinsdonoru centra mediķiem, kuri, apceļojot provinces, sastopas ar mežonīgām rindām. Izrādās – niecīgā samaksa par asins nodošanu daudziem ir vienīgais ienākumu avots. 

Šajā pašā datumā vērts pievērst uzmanību arī filmai PMR – dokumentālam farsam par neatzīto Piedņestras republiku. Dažas tās ainas raisa asociācijas ar Ziemeļkoreju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu