"Bloomberg": Investīciju shēma nodara investoriem miljardu dolāru zaudējumus • IR.lv

“Bloomberg”: Investīciju shēma nodara investoriem miljardu dolāru zaudējumus

8
Foto: Egons Ansbergs, F64

Shēmā izmantotas arī Latvijas bankas

Valūtas investīciju uzņēmums “Secure Investment” izgaisis bez pēdām, nodarot investoriem zaudējumus vairāk nekā viena miljarda dolāru apmērā, vēsta izdevums “Bloomberg Markets”. Izdevums noskaidrojis, ka “Secure Investment” shēmā izmantotas arī Latvijas bankas, ziņo LETA/Bloomberg.

“Secure Investment” investorus apkalpoja internetā. Uzņēmuma interneta vietnē iepriekš norādīta informācija, ka tas apkalpojis vairāk nekā 100 000 klientu no 140 pasaules valstīm, ik dienas veidojot darījumus vairāku miljardu dolāru vērtībā.

“Secure Investment” saviem klientiem solīja peļņu līdz pat 1% apmērā dienā. Taču maija sākumā “Secure Investment” interneta vietne izgaisa un izskatās, ka pazuduši arī klientu ieguldījumi.

“Bloomberg Markets” aprēķini, kas balstīti uz “Secure Investment” mājaslapā sniegto informāciju divus mēnešus pirms vietnes slēgšanas, liecina, ka kopējais klientu investīciju apjoms uzņēmumā veidojis vairāk nekā vienu miljardu dolāru.

Klienti no 11 dažādām valstīm piecos kontinentos norādījuši “Bloomberg Markets”, ka to investīcijas pazudušas līdz ar “Secure Investment”.

Kopumā izdevums iztaujājis 25 “Secure Investment” investorus. Viņi stāstījuši, ka Panamā reģistrētais “Secure Investment” uzdevis viņiem investējamo naudu pārskaitīt uz banku kontiem Austrālijā, Kiprā, Polijā un Latvijā.

Lai arī “Secure Investment” reģistrēts Panamā, tā patiesā atrašanās vieta nav zināma. Uzņēmums nav atklājis savu patieso atrašanās vietu, klientiem sniedzot tikai shēmā iesaistīto banku vai arī saistīto uzņēmumu nosaukumus un atrašanās vietas, kā arī piedāvājot klientu apkalpošanas telefona numurus Austrālijā, Kanādā, Lielbritānijā, Honkongā un ASV.

Klientus “Secure Investment” pievilināja, veidojot labu reputāciju un regulāri sniedzot informāciju par veiksmīgiem valūtas tirdzniecības rezultātiem. Tomēr tas viss izrādījies meli, tāpat kā uzņēmuma apgalvojumi par virkni biroju ar lielu darbinieku skaitu.

“Bloomberg Markets” noskaidrojis, ka daļu “Secure Investment” vietnē ievietoto veiksmīgo kompānijas klientu videouzrunās patiesībā redzami aktieri.

“Secure Investment” bija izdevies iemantot plašu popularitāti. Šā gada martā “Secure Investment” interneta vietne bijusi populārāka par vietni “Forex.com”, ko pārvalda uzņēmums “Gain Captial Holding Inc.”, un kas ir otrā lielākā valūtas tirdzniecības platforma ASV.

“Bloomberg Markets” norāda, ka “Secure Investment” izveidojis sarežģītu shēmu, lai savāktu un pēc tam noslēptu investoru naudu.

“Secure Investment” bija izveidojis dažādus uzņēmumus Belizā, Lielbritānijā un Britu Virdžīnās, lūdzot klientiem pārskaitīt naudu uz šiem uzņēmumiem piederošiem kontiem.

Tā kā “Secure Investment” darbība bijusi bāzēta internetā, tas lietas izmeklēšanu varētu padarīt visai sarežģītu, norāda “Bloomberg Markets”.

 

Komentāri (8)

J.Biotops 13.11.2014. 18.22

„…klientiem solīja peļņu līdz pat 1% apmērā dienā…” -kādi vēl jautājumi?

Ja kādam gadījusies lielāka nauda, tas negarantē prāta klātbūtni. Un neviens cits par muļķa neizbēgamo šķiršanos no naudas nav atbildīgs, tikai pats.

+3
0
Atbildēt

0

Neticis 13.11.2014. 17.37

Tipisks iznākums “nauda rada naudu” domātājiem.

Atšķirībā no reāliem ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem, “investori” (lasiet — spekulanti) spēlē “viens vinnē, citi zaudē” spēli, kurā nekas jauns radīts netiek.

+3
0
Atbildēt

0

aivarsk 13.11.2014. 16.19

Kur tur shēma? Bars idiotu mmm stilā. Mavrodi tur nav atradies?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu