Latvijas piena uzņēmumu īpašnieks nopērk arī igauņu "Premia Foods" • IR.lv

Latvijas piena uzņēmumu īpašnieks nopērk arī igauņu “Premia Foods”

33
Koncerna "Food Union" akcionārs ukraiņu izcelsmes Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis. Foto: Lita Krone, LETA

“Food Union” par 27,1 miljonu eiro nopirkusi igauņu saldējuma un saldēto produktu biznesu

Koncerna “Food Union” akcionārs ukraiņu izcelsmes Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis parakstījis vienošanos par Tallinas biržā kotētās publiskās akciju sabiedrības “Premia Foods” saldējuma un saldēto produktu biznesa iegādi, ziņo “Nozare.lv”.

Kā informēja Beshmeļņickis, darījumā tiek nopirkti divi no trim AS “Premia Foods” biznesa virzieniem, tai skaitā “AB Premia KPC” Lietuvā, AS “Premia TKH” Igaunijā, AS “Premia FFL” Latvijā un “OOO Hladokombinat No1” Krievijā, kas kopā veido pusi no uzņēmuma apgrozījuma. Darījuma apmērs ir 27,1 miljons eiro. Darījums vēl jāapstiprina “Premia Foods” ārkārtas akcionāru pilnsapulcē, kas notiks trīs nedēļas pēc 6.oktobra, kā arī jāsaņem Konkurences padomes lēmums Latvijā.

Darījuma mērķis ir būtiski paplašināt biznesu Baltijas valstīs un Krievijā un apvienot vadošos reģionālos saldējuma zīmolus “Food Union” grupā. Tiek norādīts, ka līdz ar jauno darījumu “Food Union” plāno kļūt par vadošo saldējuma ražotāju Baltijas reģionā.

“”Premia Foods” ir Igaunijas pārtikas industrijas līderis un ar lielu pieredzi saldējuma ražošanā, kā arī ļoti spēcīgs un vērtīgs Baltijas zīmols, kuru mēs turpināsim attīstīt. “Premia Foods” sniegs jaunas iespējas attīstībai un inovācijām saldējuma produktu portfelī,” norādīja Beshmeļņickis.

Viņš arī sacīja, ka pēc “Premia Foods” akcionāru apstiprinājuma šā uzņēmuma vadība saglabās savus amatus, kā arī turpinās aktīvi piedalīties Baltijas saldējuma un saldēto produktu biznesa ikdienas darbā. Pēc darījuma “Premia” zīmols un pārējie “Premia Foods” sadējuma un saldēto produktu zīmoli pāries Andreja Beshmeļņicka īpašumā. “Premia Foods” ražotne Tallinā turpinās darbu, un visi darbinieki saglabās amatus.

Andrejs Beshmeļņickis ir ukraiņu izcelsmes globālās pārtikas industrijas uzņēmējs. 2011.gadā viņš iegādājās divus lielākos piena pārstrādes uzņēmumus Latvijā – AS “Rīgas piena kombināts” un AS “Valmieras piens” – un apvienoja tos “Food Union” grupā. Tagad šai grupai pievienojas AS “Premia Foods”.

Kā ziņots, RPK kopā ar AS “Valmieras piens” ar Konkurences padomes atļauju kopš 2012.gada 9.maija apvienoti vienotā koncernā “Food Union”, piemērojot vairākus nosacījumus, kas aizsargā zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses. Noteikumi koncernam būs jāievēro līdz 2015.gada 31.martam.

Iepriekš, 2010.gada 2.novembrī, oficiāli tika paziņots, ka 91,89% “Valmieras piena” akciju iegādājies Krievijas uzņēmējs Jevģēnijs Varovs, savukārt 2011.gada martā RPK paziņoja par Krievijas investora Sergeja Beshmeļņicka piesaistīšanu uzņēmumam.

“Food Union” patlaban ir aptuveni 800 darbinieki, bet apvienotā uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro gadā. “Food Union” ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.

 

Komentāri (33)

simourg 09.03.2017. 11.42

Vai finansējuma atbalsts ļaus palielināt biznesu? Uzzini http://www.cityfinances.lv

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu