Mantojums Rūdolfam • IR.lv

Mantojums Rūdolfam

4
Pie jaunās ražotnes Ādažos, kur oktobrī sāks ražot Rūdolfa biezeņus, Lat Eko Food vadītāja Egija Martinsone laiku pa laikam aizbrauc kopā ar dēlu Rūdolfu. Draugi smejas, ka viņai ir divi dēli un abi Rūdolfi.
Gunita Nagle

Ar vēlmi ne tikai savam, bet citiem bērniem piedāvāt ekoloģiskus, no Latvijā audzētiem dārzeņiem un augļiem gatavotus biezeņus Egija Martinsone izveidoja uzņēmumu, kurš oktobrī atver miljoniem vērtu jaunu ražotni Ādažos

Uz burciņām zem retrostilā izlocītā vārda «Rūdolfs» rakstīts: «Gardais mammas biezenis.» Pirms pieciem gadiem tā arī bija – šādu biezeni varēja baudīt tikai Egijas dēls Rūdolfs. Toreiz, trīs reizes dienā virtuvē stāvot pie katliņa un maisot virumu puikam, Egija pabrīnījās, kādēļ neviens uzņēmums nepiedāvā mazuļiem biezeni, kas ražots no mūsu zemē audzētiem kartupeļiem, burkāniem, ķirbjiem un āboliem. Uzmanīgi un pārdomāti īstenojot biznesa ideju par dzimtās zemes dārzeņiem un augļiem mazuļiem, Egija Martinsone izveidojusi uzņēmumu Lat Eko Food un dēla vārdā nosauktu biezeni, kas 2012.gadā atzīts par Latvijas gada ekoproduktu.

Oktobrī plānots atvērt pārstrādes rūpnīcu Ādažos, kurā ražos daudzkārt vairāk biezeņu nekā līdz šim. Pieļaujot, ka eksporta vajadzībām nāksies iepirkt augļus un dārzeņus ārzemēs, Egija Martinsone tomēr ir stingri apņēmusies ievērot divus principus, ar kuriem sāka biznesu: bērniem ražot pārtiku tikai no ekoloģiskiem produktiem un pašmāju pircējus nodrošināt ar biezeņiem, kas gatavoti no Latvijas dārzeņiem un augļiem.

Pašu izaudzēts

«Jāēd Latvijas dārzeņi un augļi!» pirms pieciem gadiem pediatri Egijai teica to pašu, ko citiem vecākiem, kas sūdzējās, ka mazulim pēc maltītes ir alerģija. Lai importētie augļi un dārzeņi transportēšanas laikā nesabojātos, tie pakļauti ķīmiskai apstrādei, kas, pēc mediķu domām, var izraisīt alerģisku reakciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu