Galvenais — ideja, nevis nauda • IR.lv

Galvenais — ideja, nevis nauda

4
QooQoo Aļona izveidoja 2010.gadā. «Pirmie gadi biznesā man, kā jau daudziem, bija tādi: tu eksistē, jo gribi eksistēt.»
Anda Burve-Rozīte

Modes zīmola QooQoo radītāja Aļona Bauska pirms pieciem gadiem sāka ar krekliņu dizainu draugiem. Drīz viņas modes kolekciju eksports pārsniedza vietējo patēriņu

Sāka kā hobiju – sirdspriekam. Tieši tā modes māksliniece Aļona Bauska raksturo sava biznesa pirmsākumus. «Biju jauna meitene, kurai patika zīmēt. Kāpēc lai to nedarītu, draugiem apgleznojot krekliņus!» viņa stāsta. Aļona ir kā staigājošs sava zīmola stāsts: slaida, graciozām kustībām. QooQoo veidotajos legingos un krekliņā, ko papildina oriģinālas rotas, viņa droši varētu kāpt uz «mēles» pati, lai modes entuziastiem demonstrētu savas kolekcijas.

Pirmais iedvesmas avots sava biznesa sākšanai jaunajai modes māksliniecei bija Kumu mākslas muzejs Tallinā, kur pirms pieciem gadiem nevilšus iekļuva savdabīgā meistarklasē. «Muzejs darbojas arī kā radošs centrs, kur apmeklētāji var izpausties. Radošiem cilvēkiem vienmēr vajag enerģijas apmaiņu, redzēt, kā strādā citi profesionāļi. Kumu redzēju nodarbību bērniem – krekliņu apgleznošanu. Lūdzu, lai arī mani pieņem, gribēju kaut ko tādu darīt,» stāsta māksliniece. Tas notika 2009.gadā. Aļona tolaik aizrāvās ar datorgrafiku, mācījās ekonomiku Latvijas Universitātē. Patika IT, viņa pētīja arī sociālo mediju iespējas. Tas viss pamazām topošo uzņēmēju gatavoja sava biznesa izveidei.

Zīmolu QooQoo cilvēki pamanīja pirms četriem gadiem, kad Aļona Bauska ar savu pirmo modes kolekciju piedalījās Riga Fashion Week. Bija 2010.gada pavasaris, kolekcija – grafiska, krāsas – svaigas. «Tajā laikā modes dizaineri domāja, ka mint jeb piparmētru zaļo taču neviens nepirks,» atceras Aļona. Tā bija viena no krāsām viņas kolekcijā, nu kļuvusi par iekārojamu toni hipsteru vidū. Par Aļonu Bausku un viņas radītajiem tērpiem ieinteresējās modes blogeri, žurnālisti. «Negulētajās naktīs nāca idejas, kā jāizskatās manam zīmolam,» par laiku, kad tapa pirmā kolekcija, stāsta māksliniece.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu