Rīgā sāks darboties ceļojošā kultūras pasākumu telpa "Café Europa" • IR.lv

Rīgā sāks darboties ceļojošā kultūras pasākumu telpa “Café Europa”

29
Publicitātes foto

Piedāvās apjomīgu jauno mediju kultūras centra RIXC organizētu programmu

Piktdien, 15.augustā plkst.19 Spīķeru kvartālā, pie ēkas Maskavas ielā 12/3, tiks atklāta ceļojošā kultūras pasākumu telpa “Café Europa”, kas uz Rīgu mērojusi 2000 kilometru garu ceļu no Beļģijas pilsētas Monsas. Eiropas kultūras galvaspilsētu vēsturē šī, iespējams, ir pirmā fiziskā kultūras pasākumu telpa, kas ceļo no vienas Eiropas galvaspilsētas valsts uz otru, savienojot tās virtuāli. Nākamgad, kad Monsa būs Eiropas galvaspilsēta, “Café Europa” tīklā pievienosies arī vairākas citas vietas – nākamās Eiropas kultūras galvaspilsētas. 

Rīga no šodienas līdz 28.septembrim kļūs par pirmo pasākuma norises vietu – “Café Europa Rīga” piedāvās apjomīgu jauno mediju kultūras centra RIXC organizētu pasākumu programmu, kuras uzmanības centrā būs māksla, zinātne un inovāciju tehnoloģijas. 

“Café Europa” konteineru moduļi tiks uzstādīti Spīķeru kvartālā, kur RIXC iekārtos mākslas un zinātnes inovāciju laboratoriju. Katru nedēļu Rīgas “Café Europa” mainīsies izstādes, kurās eksponātu veidošanā tiks aicināti piedalīties arī apmeklētāji. Izstādes organizēs un radošās darbnīcas vadīs gan RIXC, gan citi mākslinieki un zinātnieki, apskatot tādas jaunas un inovatīvas tēmas kā 3D printēšana, māksla un zinātne, sociālā inovācija un zaļās enerģijas tehnoloģijas. 

Augustā notiks arī “Café Europa” iniciatoru – “TechnocITé”, digitālās inovācijas centra no Monsas – rīkotās radošās darbnīcas “Europa Wall “un “speed-dating” starp Latvijas un Beļģijas radošajām industrijām. Apmeklētāji tiks aicināti arī uz Liepājas jauno mediju mākslinieku radošajām darbnīcām 3D printēšanas laboratorijā, kur būs apskatāma arī izstāde un norisināsies jauno mediju mākslas simpozijs “JMM Showcase”. 

Septembrī līdzās 3D printēšanai tiks izveidota mākslas un zinātnes laboratorija, kurā beļģu māksliniece Annemija Māsa vadīs aizraujošas urbānajām ekosistēmām veltītas darbnīcas, bet RIXC, Latvijas Universitātes zinātnieki, kā arī dizaineri no Francijas eksperimenta gaitā mēģinās radīt 3D objektus no skaņām un ūdens enerģijas. Savukārt filozofs, biomākslas un zinātnes vēstures pētnieks Ainārs Kamoliņš vadīs darbnīcas, kurās taps scenogrāfija 17.gadsimta lugai par “virtuoziem” – kā tolaik dēvēja zinātniekus un viņu eksperimentus. 

Septembra otrajā pusē izstādē “Lauki” sākto projektu “Foood” turpinās Gints Gabrāns, kas kopā ar mikrobiologiem piedāvās apmeklētājiem testēšanu – vai jūsu organismā ir enzīmi, kas ļauj ēst papīru (celulozi). Noslēgumā somu māksliniece Hanna Hāslahti iekārtos interaktīvu izstādi par vizuālās uztveres psiholoģiju, pēc kuras principiem autore ir izstrādājusi sociālās spēles un “ēnu projekcijas” darbnīcas. 

Izstādes būs atvērtas no otrdienas līdz svētdienai no plkst.12 līdz 18, un to apmeklējums būs bez maksas. Ikvienam bez maksas būs pieejamas arī iknedēļas radošās darbnīcas bez priekšzināšanām, taču nedēļas nogalēs – piektdienās un sestdienās – notiks arī video un eksperimentālo filmu vakari, koncerti un performances.

Ar pasākumu programmu var iepazīties Rīga 2014 mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu