Virtuāli izstaigāt • IR.lv

Virtuāli izstaigāt

Rasas un Raita Šmitu projekts Atmosfēriskais mežs. Publicitātes foto
Veronika Viļuma

Nesteidzīgi ielūkoties muzeju kolekcijās un krājumos vai apskatīt mākslas izstādi jau labu laiku iespējams, nepametot dīvānu. Lūk, dažas idejas kvalitatīvai laika pavadīšanai kultūrai veltītās vietnēs

Jauno mediju kultūras centrs RIXC, kas apvieno mākslu, zinātni un jaunākās tehnoloģijas, atklājis virtuālu mākslas platformu. Tās kurators ir centra līdzdibinātājs, mākslinieks Raitis Šmits. Platformas ideja ir interesentiem pēc iespējas dzīvākā veidā pieredzēt RIXC pasākumus neklātienē. Te iespējams doties digitālā pastaigā, kuratoru vadībā apmeklējot gan RIXC galerijas, gan jau par tradīciju kļuvušā Mākslas un zinātnes festivāla izstādes, noskatīties intervijas ar māksliniekiem, vērot jaunradītu mākslas darbu multimediālas versijas tiešsaistē un iesaistīties dialogā ar autoriem, izmantojot sociālos tīklus. 

Apkopotie materiāli ir daudzveidīgi un aicina iepazīties gan ar RIXC jājamzirdziņa — tīkla mākslas — antoloģiju, gan noklausīties koncertu Tomātiem un priedei, kā arī uzzināt vairāk par Rasas un Raita Šmitu projektu Atmosfēriskais mežs, kas atnesis viņiem nomināciju Purvīša balvai.

Jaunākais pienesums virtuālajā galerijā ir mākslinieka Martina Vizbuļa izstāde +371 28649002, kurā autors atspoguļo savus novērojumus, pārdomas par  tehnoloģijām, sabiedrību, tverot šī brīža aktualitātes un saziņas īpatnības. Tiklīdz tas būs iespējams, izstāde būs atvērta arī klātienē RIXC galerijā.

Immersive.rixc.org

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu