Šveice ievieš sankcijas pret 28 personām un 18 Krievijas uzņēmumiem • IR.lv

Šveice ievieš sankcijas pret 28 personām un 18 Krievijas uzņēmumiem

7
Šveices prezidents Didjē Burkhalters (no labās)un Ukrainas valdības vadītājs Arsēnijs Jaceņuks šogad maijā tikšanās laikā. Foto: EPA/LETA

Sankcijas vērstas arī pret kaujinieku līderiAleksandru Hodakovski un Krievijas pilsoni Aleksandru Borodaju, Čečenijas prezidentu Ramzanu Kadirovu

Šveice pastiprinājusi savas sankcijas pret Krieviju un tiek aizliegta visa veida finansiālā darbība ar 18 Krievijas uzņēmumiem, kā arī sankcijas piemērotas 26 personām, paziņoja Šveices Valsts ekonomisko attiecību nodaļa.

Saistībā ar jaunām sankcijām Šveicē aizliegts iebraukt 26 krieviem, kā uzņēmējiem, tā arī politiķiem, kā arī bankās tiks bloķēti viņu konti, ziņo LETA/Ukrainskaja pravda.

Ziņu aģentūra “Reuters” publicējusi sarakstu ar personām, pret kurām ieviestas sankcijas. Tie ir kaujinieku līderi Aleksandrs Hodakovskis un Krievijas pilsonis Aleksandrs Borodajs, Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs un Krievijas drošības dienestu augstu stāvošas amatpersonas, kā Mihails Fradkovs un Nikolajs Patruševs.

Visu šo uzņēmēju un politiķu Šveices banku konti tiks iesaldēti. Šveices pilsoņiem ir liegts nodarboties ar jebkāda veida uzņēmējdarbību ar šiem cilvēkiem.

Sankcijas stājas spēkā 5.augusta plkst.18.

Pagājušās nedēļas beigās vairāku valstu pārstāvji ar Šveici veica pārrunas, lai tā pievienotos Eiropas sankcijām. Tomēr Berne oficiālā paziņojumā atteicās to darīt, savu viedokli pamatojot ar vēlmi palikt neitrālai.

Iepriekš Vācija oficiāli vērsās pie Šveices valdības ar aicinājumu ieviest sankcijas pret Krieviju, jo citādi Krievijas bankas var apiet Eiropas Savienības noteiktās sankcijas un piesaistīt Šveicei aizdevumus.

Caur Šveices bankām, lielākoties Ženēvā, notiek 75% no visiem Krievijas naftas eksporta finanšu pārskaitījumiem. Kā liecina Šveices Valsts bankas oficiālā informācija, bankas kontos šobrīd atrodas apmēram 13,8 miljardi Šveices franku (apmēram 11 miljardi eiro).

 

Komentāri (7)

andris902 06.08.2014. 08.39

…par sankciju nepiemērošanu aktīvi iestājās Šveices ekonomikas ministrs Johans Šneiders Amans….kurš plānojis oktobrī apmeklēt Maskavu, lai pārrunātu Krievijas un Šveices divpusējo ekonomisko sadarbību…. ka tik, nu, daudzsološie plāni nenobrūk….

+4
0
Atbildēt

0

Þanis Bezmers 06.08.2014. 08.28

Kādiem varbūt pieleca spēlīšu bīstamība ar putinopitekiem.

+4
0
Atbildēt

0

Vineta Ungailo 06.08.2014. 12.21

patiešām milzīgs skaitlis! kā gan Krievija ar saviem pārsimts miljoniem to pārdzīvos?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu