Nosauc "No sirds Latvijai" līderus Saeimas vēlēšanās • IR.lv

Nosauc “No sirds Latvijai” līderus Saeimas vēlēšanās

39
Foto: Kaspars Krafts, F64

Līdz Sudrabu kandidēs Kūtris, Šimfa, Meija un Ringolds Balodis

Partijas “No sirds Latvijai” līderi Saeimas vēlēšanās ir partijas vadītāja, bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba, bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs, pašlaik Latvijas Universitātes lektors Gunārs Kūtris, uzņēmējs Aivars Meija, Latvijas Pašvaldības savienības padomniece Silvija Šimfa un bijušais Uzņēmuma reģistra galvenais notārs, pašlaik Latvijas Universitātes katedras vadītājs Ringolds Balodis, vēsta aģentūra LETA.

Jau vēstīts, ka īsi pirms sarakstu iesniegšanas partiju atstāja viens no potenciālajiem līderiem – uzņēmējs Viesturs Tamužs, kurš lēmumu pamatoja ar nezināmas izcelsmes ziedojumu izmantošanu politiskā spēka finansēšanai.

Rīgas vēlēšanu apgabalā saraksta līderi ir Sudraba, Rīgas 3.ģimnāzijas direktors Andris Priekulis un Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieks, no Zaļo un zemnieku savienības ievēlētais, Ivetas Grigules bijušais vīrs un Eiropas Parlamenta vēlēšanu kampaņas līdzautors Romāns Mežeckis, ziņo LETA.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā saraksta līderi ir Kūtris, lauku attīstības eksperte Ineta Stabulniece un Latvijas Ārstu biedrības prezidenta padomniece Liene Cipule. Zemgales vēlēšanu saraksta priekšgalā ir uzņēmējs Aivars Meija, SIA “Veiters korporācija” komercdirektore un partijas valdes locekle Diāna Novicka, kā arī skolotāja Inese Vārslavāne.

Latgalē saraksta pirmie trīs kandidāti ir Šimfa, Balvu novada pašvaldības Sociālā dienesta vadītāja Anita Petrova un uzņēmēja Valentīna Šabuņeviča. Savukārt Kurzemes vēlēšanu apgabalā līderi ir Balodis, Rīgas Dabaszinību skolas direktore Daiga Kalniņa un Rucavas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Guntis Rolis.

Sudraba šodien Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedz deputātu kandidātu sarakstus, kā arī 4000 zīmju programmu 12.Saeimas vēlēšanām, kuru apstiprināja 30.jūlija valdes sēdē. Partija iesniegs sarakstus, kuros kopumā ir 105 deputātu kandidāti, dalībai vēlēšanās visos apgabalos.

Komentāri (39)

Una Grinberga 01.08.2014. 12.36

Lai man piedod Balvu novads, bet izskatās pēc vietējā Balvu novada pašvaldību vēlēšanu saraksta… jautājums paliek, kādēļ maskavieši, kas ir partijas vadībā, nekandidē vēlēšanās?

+25
-2
Atbildēt

0

Tatjana Vitze 01.08.2014. 14.06

Pazīstot personīgi dažu labu kandidātu, kam sirds sāpot, par valsti tad…. Tur galvenā motivācija aptuveni “paskaties kā Sondore-Kukule televizorā dārgi izskatās! Es arī tā gribu!” līmenī… Lieliska kombinācija – dāma ar putniem, novecojoša caca un pensionārs bez cita pielietojuma…..

+20
-2
Atbildēt

0

jmaklakovs 01.08.2014. 12.59

Šitam kantorim ir uz karstām pēdām jāpārbauda finansējuma avots. Jāklapē ciet!

+17
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu