Ukrainas prezidents ierosina nomainīt ārlietu ministru • IR.lv

Ukrainas prezidents ierosina nomainīt ārlietu ministru

22
Ukrainas prezients Petro Porošenko. Foto: AFP/LETA

Ar pašreizējo ministru Deščicju Krievijas ārlietu ministrs atteicās runāt, jo tas Putinu nosauca rupjā vārdā

Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien nominējis ārlietu ministra amatam Ukrainas vēstnieku Vācijā Pavlo Kļimkinu, ziņo LETA/AFP.

Ukrainas parlaments informēja, ka prezidenta birojs šorīt iesniedzis Kļimkina nomināciju apstiprināšanai likumdevējiem. Plānots, ka parlamentā balsojums notiks jau šonedēļ.

Kļimkins nomainīs amatā Andriju Deščicju, kurš nedēļas nogalē atļāvās izteikt rupjību par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Reaģējot uz to, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka vairs nerunās ar Deščicju.

Kļimkins dzimis 1967.gadā Kurskā, kas tagad atrodas Krievijas sastāvā. Viņš studējis Maskavas Fizikas un tehnoloģiju institūtā, kuru absolvēja 1991.gadā.

1993.gadā Kļimkins sāka savu karjeru Ukrainas Ārlietu ministrijā, strādājot gan Kijevā, gan Ukrainas vēstniecībās Vācijā un Lielbritānijā.

2008.gadā Ārlietu ministrija uzticēja viņam vadīt sarunas ar Eiropas Savienību (ES) un no 2010.gada līdz 2012.gadam viņš bija ārlietu ministra vietnieks, bet 2012.gada jūnijā tika iecelts par Ukrainas vēstnieku Vācijā.

Analītiķi uzskata, ka Kļimkina lielā pieredze ministrijā, arī laikā, kad Porošenko bija viens no vadošajiem Ukrainas diplomātiem, visticamāk, pamudinājusi jauno prezidentu izvēlēties viņu ārlietu ministra amatam.

 

Komentāri (22)

ligakalnina 18.06.2014. 16.05

Dešcica nevija ĀM, bet gan ĀM v.i.

Un, noņēma viņu par to, ka viņš nodziedāja dziesmiņu, kurā Putins nosaukts īstajā vārdā, kopā ar tautu, kas, pēc lidmašīnas notriekšanas, gribēja izdemolēt Krievijas vēstniecību Kijevā, un, faktiski, apturēja to tautu no vēl radikāākas rīcības.

Viņš zināja, ko dara, un pats ziedoja savu diplomāta karjeru.

+10
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 18.06.2014. 16.17

vai lavrovam, kā RUS diplomātu dienesta vadītājam, nekas nav sakāms, ar kādiem epitetiem krāšņo savu daiļrunību viens otrs RUS vēstnieks vienā otrā āfrikas valstiņā?

+9
0
Atbildēt

1

    Ansis > silvija_vitina 18.06.2014. 18.35

    Noklausīta telofonsaruna gluži neskaitās.

    Tieši tāpat, kā ASV vēstnieces “f*** EU”

    Ukrainas ĀM v.i. … situāciju pie vēstniecības daļēji izglaba – bet nu skaidrs, ka diplomāta karjera viņam vairs nespīd. Lai nu ka, bet Porešenko tomēr naksies vest saruna ar Krieviju, un tapēc vajadzēs citu ārlietu ministru.

    Bet nu vispār … ir tada sajūta, ka milicijas Ukraina lāga nav. Esošaja situācijā Krievijas vēstniecības apsardzi Ukrainai vajadzētu turēt visu laiku gana nopietnu, lai šādi incidenti neatkārtotos.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu