Jāņu garšas • IR.lv

Jāņu garšas

3
Zīmējums — Līga Spunde

Paša siets siers, mazsālīti gurķīši, neparasta plātsmaize un cepta gaļa garšos līgotājiem. Četriem pazīstamiem ēdienu blogeriem jautājām, ko viņi liktu savā svētku galdā

Krista Baumane, kulinārā bloga Krista.lv autore

Vai jūs esat pamanījuši, ka paštaisītie Jāņu sieri no galda pazūd pirmie, atstājot rūpnieciski ražotos apkalst? Dienu vai divas pirms Līgovakara es sieru sienu katru gadu, kopš atradu vienkāršu recepti, kas ne reizi nav pievīlusi. Priecājos, ka to par labu atzīst arī mani draugi un citi bloga lasītāji. Ceru, ka arī jums noderēs!


Jāņu siers
Vajadzēs 3 l pilnpiena (meklējiet lauku pienu ar īsu derīguma termiņu), 1 kg biezpiena, 100 g sviesta, 100 ml saldā krējuma vai 3 ēdamkarotes skābā, 2 olas, 2,5 tējk. smalkā sāls un 3 tējk. ķimeņu. Ja ir vēlme piešķirt sieram dzeltenāku krāsu, pievienojiet naža galu kurkumas pulvera, kas ir dabiska krāsviela ar neitrālu garšu. Siešanai ņemiet dubultā saliktu marli, ko var nopirkt aptiekās, vai marles autiņu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu