No 1.jūlija rīdziniekiem būs atlaides Rīgas 1. un 2.slimnīcā, dzemdību namā un zoodārzā • IR.lv

No 1.jūlija rīdziniekiem būs atlaides Rīgas 1. un 2.slimnīcā, dzemdību namā un zoodārzā

20
Foto: Ieva Lūka, LETA

Neviena no šīm atlaidēm neprasīšot papildu dotācijas no Rīgas domes budžeta

No 1.jūlija Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem, kuri saņēmuši “Rīdzinieka karti”, būs pieejamas atlaides Rīgas pašvaldības trīs lielākajās ārstnieciskā profila kapitālsabiedrībās “Rīgas 1.slimnīca”, “Rīgas 2.Slimnīca”, kā arī “Rīgas Dzemdību nams”, savukārt ieeja zoodārzā rīdziniekiem būs par vienu eiro lētāka nekā citiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas 1.slimnīcā dienas stacionārā rīdzinieki par gultas dienām un anestezioloģijas pakalpojumiem maksās par 10% mazāk, tāpat arī operācijas būs līdz 10% lētākas atkarībā no to sarežģītības. Ambulatorie apmeklējumiem poliklīnikā – speciālistu konsultācijām un manipulācijām “Rīdzinieka kartes” turētāji saņems 5% atlaides, tāpat arī izmeklējumiem – endoskopijai, datortomogrāfijai, doplerogrāfijai un citiem pakalpojumiem, kuru cena ir virs 50 eiro, atlaide būs 5%.

Atlaides neattieksies uz stomatoloģijas, rehabilitācijas pakalpojumiem, oftalmoloģijas dienas stacionāru, apmaksu par nakti dienas stacionārā un sociālajām gultām.

“Rīgas 2.slimnīca” piedāvās 5% atlaidi maksas medicīniskajiem pakalpojumiem – funkcionālās diagnostikas izmeklējumiem, fizikālai terapijai, kustību terapijai, masāžai, solārijam, kaula blīvuma noteikšanai, diennakts aprūpes pacientiem.

“Rīgas Dzemdību namā” rīdziniecēm būs 5% atlaide maksai par paaugstināta servisa palātām, kas ir maksas pakalpojums servisa pakalpojumu jomā.

Savukārt Nacionālais zooloģiskais dārzs piedāvās atlaidi viena eiro apmērā no pamatcenas pieaugušajiem, senioriem, skolēniem, studentiem, pastāvīgo atlaidi visa kalendārā gada garumā akciju piedāvājumiem iepriekš saskaņotos periodos īpašiem pasākumiem pilsētā un zooloģiskajā dārzā.

Rīgas dome norāda, ka neviena no šīm atlaidēm neprasīšot papildu dotācijas no Rīgas domes budžeta, jo kapitālsabiedrības rēķinās, ka ar šīm atlaidēm piesaistīs jaunus klientus un tādējādi nosegs savus izdevumus.

“Šis ir tikai pirmais solis, pirmā pakete ar atlaidēm rīdziniekiem. Pakāpeniski priekšrocības rīdziniekiem tiks ieviestas arī citās pašvaldības iestādēs un uzņēmumos. Vienlaikus notiek sarunas ar privātajiem partneriem, kas jau ir izrādījuši lielu interesi par “Rīdzinieka kartes” iespējām,” norādīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Rīgas dome 13.maijā apstiprināja “Rīdzinieka kartes” izsniegšanas un lietošanas noteikumus, kas paredz, ka tās turētāji varēs saņemt dažādus pašvaldības un tās partneru piedāvātos atvieglojumus.

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu