Brīdina kabeļoperatorus par "RTR Planeta" retranslāciju bez atļaujas • IR.lv

Brīdina kabeļoperatorus par “RTR Planeta” retranslāciju bez atļaujas

22
Foto: Andrejs Baburovs, LETA

Padome patur tiesības sākt administratīvo lietvedību

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izsaka brīdinājumu Latvijas kabeļoperatoriem par kanāla “RTR Planeta” translāciju bez retranslācijas atļaujas, jo līdz šim nav pieņemti lēmumi par šī kanāla retranslāciju Latvijā, tā biznesa portālu “Nozare.lv” informēja NEPLP sekretariāta pārstāvji.

NEPLP paziņojumā norādīts: “Ņemot vērā 21.maijā plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par TV programmas “RTR Planeta” retranslāciju Latvijas kabeļoperatoru tīklos, NEPLP norāda, ka kanālu retranslācija var notikt tikai pēc retranslācijas atļaujas saņemšanas no NEPLP.” Kā uzsver padome, “līdz šim nav pieņemti lēmumi par TV kanāla “RTR Planeta” retranslāciju Latvijā”.

NEPLP brīdina, ka programmu retranslēšana bez retranslācijas atļaujas ir uzskatāma par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma pārkāpumu un “padome patur tiesības sākt administratīvo lietvedību”.

Kā iepriekš biznesa portālu “Nozare.lv” informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Sanita Blomniece, par elektroniskā plašsaziņas līdzekļa programmas izplatīšanu, ja tas nav reģistrēts likumā noteiktajā kārtībā vai ir izbeidzis savu darbību, juridiskajām personām paredzēts naudas sods līdz 2100 eiro.

Jau ziņojām, ka pēc “Nozare.lv” novērojumiem kabeļoperatora “Baltcom” tīklā Rīgā patlaban sākts piedāvāt kanālu “RTR Planeta”. Kā biznesa portālam skaidroja “Baltcom TV” pārstāve Gunta Līne, “Baltcom” patlaban pēc klientu pieprasījuma testa režīmā uz diviem mēnešiem ir ieslēdzis kanālu “RTR Planeta” Rīgā un Rīgas apkaimē.

Tikmēr NEPLP patlaban vērtē arī kanāla “RTR Planeta” saturu, lai pārbaudītu tā līdzību ar kanāla “Rossija RTR” saturu.

Ja tiks konstatēts, ka tas savā saturā, līdzīgi kā “Rossija RTR”, atspoguļo propagandu, arī šis kanāls uz laiku tikšot aizliegts. Tas varētu būt zināms tuvākajās nedēļās.

Kā ziņots, ar NEPLP lēmumu kanāla “Rossija RTR” retranslācija Latvijā aizliegta no 8.aprīļa uz trim mēnešiem.

 

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu