Laikraksts: Reformu partijas ierindas biedri jūtas piekrāpti • IR.lv

Laikraksts: Reformu partijas ierindas biedri jūtas piekrāpti

35
Vēl kopā Reformu partijā - Jānis Vilnītis un Zanda Kalniņa-Lukaševica, kura tagad ir iestājusies "Vienotībā". Foto: Evija Trifanova, LETA

Jānis Vilnītis RP biedru pievienošanos citam politiskajam spēkam dēvē par manipulēšanu

Reformu partijas (RP) redzamākajiem biedriem iestājoties “Vienotībā”, lai varētu kandidēt Saeimas vēlēšanās, partijas ierindas biedri jūtas piekrāpti, raksta “Diena”.

RP Saldus nodaļas vadītājs Uldis Kuģis uzskata, ka partijas vadība ir piekrāpusi savus biedrus un vēlētājus reģionos, ko varētu saukt pat par partijas principu nodevību. “Man nebija jāstājas Reformu partijā, lai kļūtu par “Vienotības” biedru,” sacījis Kuģis, kurš tai nepievienosies. “Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa ļoti piesardzīgi izturas pret RP reģionu cilvēku ienākšanu “Vienotībā”, ko atbalstīs tikai tur, kur abu partiju vietējiem politiķiem ir laba sadarbība, piemēram, Koknesē.

Arī RP Rīgas nodaļas vadītāja Inga Antāne neplāno pievienoties “Vienotībai”, kamēr pastāvēs RP. Nodaļā esot teju 200 biedru, kuriem kopā ir jāizlemj, ko darīt.

Savukārt RP domes vadītājs Jānis Vilnītis no Liepājas centies apzināt vēl palikušos domniekus un secinājis, ka no 84 domes locekļiem palikusi labi ja puse. Tas nozīmē, ka dome vairs nebūs lemttiesīga. Liela daļa aizgājušo esot tieši no Rīgas nodaļas. Viņš puspajokam sacījis, ka partijas avangards tagad esot gan pie Ingunas Sudrabas (NSL), gan Jāņa Bordāna (JKP) un Einara Repšes (LA).

“Ir jāsauc lietas īstajos vārdos. Tā ir man nepieņemama manipulēšana,” uzsvēris Vilnītis, kuram izteikti vairāki piedāvājumi ar visu RP Liepājas nodaļu pievienoties kādam jaunam spēkam. Viņš tādu iespēju noraida un vērtē kā latvisko partiju elektorāta šķelšanu. Kuģis ir viens no tiem, kurš atbalsta Vilnīti un uzskata, ka viņam vajadzēja būt partijas priekšsēdētājam.

Daži RP biedri ārpus Rīgas uzskatot, ka ne bez “Vienotības” ziņas tika vājināta RP, lai tās labākos spēkus ar laiku piesaistītu sev. Deputāte Zanda Kalniņa-Lukaševica, kura jau ir “Vienotībā”, gan apgalvojusi, ka visi biedri reģionos nav tik skeptiski noskaņoti – ne tikai Koknesē, bet arī Jelgavā un Talsos abu partiju biedru sadarbība esot laba un notiekot tuvināšanās, taču tā prasīšot ilgāku laiku.

“Vienotības” kandidātu sarakstā būšot deviņi no RP atnākušie biedri – seši Saeimas deputāti un trīs ministri. Citiem aktīviem RP biedriem, piemēram, parlamentārajiem sekretāriem, vietas kandidātu sarakstā nav paredzētas. Kalniņa-Lukaševica apgalvojusi, ka viņi aktīvi atbalstot partiju tuvināšanos, bet neesot izrādījuši interesi startēt vēlēšanās.

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu