Ušakovs ironizē par Lembergu un NATO • IR.lv

Ušakovs ironizē par Lembergu un NATO

26
Nils Ušakovs. Foto: Egons Ansbergs, F64

Svarīgākais Latvijas drošības stiprināšanai ir Zemessardzes attīstība

“Izskatās, ka Latvija ir kļuvusi par pirmo valsti Eiropas Savienībā, kur var sākties valdības koalīcijas krīze apčurātas puķu dobes dēļ,” pirmdien intervijā LNT raidījumā „900 sekundes” sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs).

Viņš arī ironizēja, ka ir skaidras Lemberga rūpes par katru savas pilsētas puķu dobi, taču nav saprotams, kādēļ “visi pārējie ņemas ap šo dobi”, ziņo „Diena.lv”.

Ušakovs ieplānojis tikties ar Ādažos esošajiem ASV karavīriem, lai stāstītu par Rīgas priekšrocībām. “150 cilvēki, algas viņiem ir labas, uzturēsies vismaz pusgadu, būs kaut kāds ekonomiskais pienesums.”

Kā būtiskāko ceļu Latvijas drošības stiprināšanai Rīgas mērs redz Zemessardzes attīstību. “Mums nav nepieciešamības pirkt tankus vai kādu citu bruņojumu, mums ir jādomā, kādā veidā attīstīt Zemessardzi.”

Ušakovs nesaredz nekā ārkārtēja faktā, ka Latvijā ierodas NATO karavīri. Politiķis uzsvēra, ka jau 10 gadus Latvija ir iestājusies NATO un arī Latvijas karavīri ir NATO karavīri. Rīgā regulāri piestājot NATO kara kuģi un uz tiem viesojas bērni.

Taču “Saskaņas centra” politiķis ir pārliecināts, ka Latvijai ir svarīgi, lai pret Krieviju netiktu ieviestas ekonomiskās sankcijas. Tas esot būtiski, jo dēļ šādām sankcijām visvairāk cietīšot tieši Latvija.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu