Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Par Satversmes tiesas priekšsēdētāju ievēlēts Aldis Laviņš,
kurš tikai aprīlī kļuva par ST tiesnesi. Viņa kandidatūra kā kompromiss tika izvirzīta uz trešo balsošanas kārtu, jo pirms tam pēc divām vēlēšanu kārtām netika ievēlēts ne Gunārs Kusiņš, ne līdzšinējais tiesas priekšsēdētāja vietnieks Uldis Ķinis. Par Laviņu nobalsoja četri, pret viņu bija divi tiesneši. 

Nodibināta politiskā partija No sirds Latvijai, par kuras priekšsēdētāju ir ievēlēta bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba. Partijas mērķis ir «re­startēt ne tikai ticību valstij, bet arī pašu valsti». Partijas programmā norādīts, ka kustības biedri noteikuši desmit būtiskākās problēmas mūsdienu Latvijā, kas prasa tūlītēju risinājumu. Latvijas faktu aprīlī veiktā aptauja liecina, ka par partiju, kuras sarakstā būs Sudraba, Saeimas vēlēšanās būtu gatavi balsot tikai 2,8% respondentu.

Būtiski – par 4,6% – aprīlī sarucis Saskaņas centra reitings, liecina Latvijas faktu aptauja. Par SC būtu gatavi balsot 16,8% respondentu. Tai seko Vienotība ar 16,1%, bet trešais populārākais politiskais spēks aprīlī ir Zaļo un Zemnieku savienība, kuru būtu gatavi atbalstīt 8,6% vēlētāju. Par Nacionālo apvienību Visu Latvijai!Tēvzemei un brīvībai/LNNK Saeimas vēlēšanās aprīlī būtu gatavi balsot 6,3% vēlētāju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu