Žurnālists: eiropeiski noskaņotie krievi Latvijā nav jāaizstāv • IR.lv

Žurnālists: eiropeiski noskaņotie krievi Latvijā nav jāaizstāv

19
Igors Vatoļins. Foto: Mārtiņš Plūme, F64

Pārmet «Nepilsoņu kongresa» aktīvistiem apdraudējuma gaisotnes radīšanu

Krieviski iznākošā laikraksta «Čas» žurnālists Igors Vatoļins uzskata, ka «Nepilsoņu kongresa» aktīvisti – Gapoņenko, Girss un Lindermans – cenšas radīt apdraudējuma gaisotni Latvijā, tāpēc vietējiem krievu medijiem jāattopas un jāpārtrauc iet Kremļa pavadā. Tā vēsta portāls tvnet.lv, atsaucoties uz TV3 raidījumā ”Nekā personīga” izskanējušo informāciju.

Vatoļins skaidros saviem lasītājiem, ka minētie cilvēki cenšas provocēt un šķelt sabiedrību. Viņu aktivitātes likušas sarosīties tiem krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, kas ir eiropeiski noskaņoti. Vatoļins vēlas dibināt «Eiropas krievu kustību», kas aicinās apvienoties eiropeiski noskaņoto krievu kopienu.

«To nevar atrisināt krievvalodīgie mediji uzreiz un vienā mirklī, jo tas tika gatavots 20 gadu laikā. Diemžēl man jāsaka, ka Putina varbūt netieši atbalstītāji ir arī mūsu nacionālromantiķi, kuri savā ziņā izaudzināja Gapoņenko un viņa piekritēju sabiedrību,» skaidrojis žurnālists.

Biedrības «Eiropas krievu kustība» mērķis ir parādīt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka Latvijā ir arī eiropeiski noskaņoti krievi. Viņi ne no viena nav jāaizstāv, bet sauja radikāļu nepārstāv visu Latvijas krievu kopienu, paudis Vatoļins.

«Pēc Krimas notikumiem jebkuram cilvēkam jāizšķiras, vai viņš ir Latvijas un Eiropas patriots. Vai viņš ir Putina administrācijas atbalstītājs un ir gatavs kalpot kā tāda piektā kolonna – pēdiņās pagaidām. [..] Ja būs karadarbība, tad bez pēdiņām, bet kuri ir gatavi kaut kā destabilizēt situāciju,» saka Vatoļins.

Biedrība «Eiropas krievu kustība» patlaban ir veidošanas procesā. Zināms, ka tās kodolā būs apmēram 20 cilvēku no dažādām nevalstiskajām organizācijām, mākslas aprindām u.c. Tuvāko divu nedēļu laikā Vatoļins plāno nākt klajā ar īpašu manifestu, kas mudinās Latvijas eiropeiski noskaņotos krievvalodīgos cilvēkus iestāties biedrībā.

Komentāri (19)

putekliic 28.04.2014. 16.04

Būtu jau skaisti, ja izveidotos kāda, nosacīti runājot, “prolatviski orientēta “krievu” partija”, kas atņemtu SC kaut 10% no vēlētājiem. Šis noteikti ir pozitīvs simptoms kopumā un, ja Kremlis turpinās tādā pašā garā, tad objektīvi šķelšanās pamats varētu rasties. Bet pagaidām par to pāragri spriest, kaut vai tāpēc vien, ka nav izslēgts, ka pie tādiem akīvistiem, kā šis biedrs, varētu atnākt citi biedri un ar viņu populāri “parunāties”, jo šāda šķelšanās nozīmēt Kremļa politikas pilnīgu izgāšanos Latvijā.

+15
0
Atbildēt

3

    ingazilunska > putekliic 28.04.2014. 17.56

    “Būtu jau skaisti, ja izveidotos kāda prolatviski orientēta “krievu” partija”

    – Lūdzu, nepropagandējiet perversijas.

    “Šis noteikti ir pozitīvs simptoms kopumā un, ja Kremlis turpinās tādā pašā garā, tad objektīvi šķelšanās pamats varētu rasties.”

    – Jūsu ļaunais prieks un šķelšanās gaidas ir skaidrs apliecinājums tam, ka krieviem ir jābūt vienotiem. Ceru, ka jūsu un jums līdzīgus komentārus izlasīs jo lielākais krievu skaits. Latviešu valoda krievam jāzina, lai nostiprinātos Krievijas patriotismā un pārliecībā.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    ingazilunska > putekliic 28.04.2014. 21.04

    Ar saviem iebildumiem variet ieskrieties līdzi ar visu jūsu domubiedru nacionālistu tautu.

    https://www.youtube.com/watch?v=XbtXNYsWlNA

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > putekliic 28.04.2014. 19.14

    He, he he , ciklopīna, baidies vien, jeģinorosiem viņu mazākā brāļa SC liktenis ir “poher”, nemaz nerunājot par LR,EE “ruskojazičņikiem”, viņiem svarīgāka ir pašu štelles un LR viņu prioritātēs ir tikai bla-bla-bla-bla līmenī, tagad gramstās gar UKR austrumu reģioniem.

    Vispār , politiskais analfabēt, normālās sabiedrībās ir tikai normāli balsot par dažādām partijām, un par dažādām kreisumu,labējuma pakāpēm, tikai pie moskovītiem un viņu metastāzēm kādreiz okupētajās valstīs ir tikai viena partija un viens fīreris, pakam pārējās ir tikai fonam, lai būtu kā citiem.

    Nevienam šeit, ciklopīn, nav iebildumi pret krieviem kā tautu, bet gan ir iebildumi pret Kremļa impērismu, un tiem, kas to atbalsta( diemžēl lielākā tiesa krievu), starp tiem-rusimpēristiem, arī gana sovjetizēto latviešu-ļurbanovičs, rubiks,elksniņš, ādamsons, šlesers, ameriks utt..

    +11
    0
    Atbildēt

    0

Imants_J 28.04.2014. 19.36

Aizdomīgs tips. Kāpēc Eiropas krievu nevis Latvijas krievu kustība? Krievi vēl nemaz nav kļuvuši par Latvijas patriotiem. It sevišķi tāds žurnaļuga, kurš ir pret valsts valodas ieviešanu valsts skolās.Viens jautājums- kurš finansē šo avīželi? Un visas citas krievu avīzes? Kremļa garā roka.

+10
-2
Atbildēt

1

    ingazilunska > Imants_J 28.04.2014. 21.07

    Tikai “…” ir par valsts valodas ieviešanu valsts skolās. Iegaumē to.

    Kādu “avīželi”? “Čas” jau neeksistē. Esi tik gudra nacionālisma skolas beidzēja.

    Kāpēc tev lietotāja bildē nav puses galvas? Tās puses pietrūkst, kurā smadzenes.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 28.04.2014. 14.52

Krieviski iznākošā laikraksta «Čas»

—————–

Vai es kaut ko esmu palaidis garām – Času kādus pāris gadus atpakaļ ne”apvienoja” ar Vesķiem?

Par to Nepilsoņu kongresu nav vērts pat ieminēties ārpus drošības iestāžu kompetences konteksta. Par šiem kolorādiem internetā “balsoja” laikam divi procenti no pilsoņiem + nepilsoņiem.

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu