No grimstošā Dienvidkorejas prāmja izglābti 368 cilvēki • IR.lv

No grimstošā Dienvidkorejas prāmja izglābti 368 cilvēki

22
No nogrimušā prāmja virs ūdens redzams tikai ķīļa gals. Foto: EPA/LETA

Daudzus pasažierus izglāba tuvumā esošie zvejas kuģi un citi civilie kuģi

No prāmja, kas trešdien Dienvidkorejas rietumu piekrastē uzskrējis uz sēkļa un sācis strauji grimt, līdz šim izdevies izglābt 368 cilvēkus, bet divi ir gājuši bojā. Kopumā uz prāmja klāja atradušies 477 pasažieri un apkalpes locekļi, ziņo LETA/AFP.

Bojā gājusi kuģa apkalpes locekle un viens skolēns, liecina drošības un sabiedriskās administrācijas viceministra sniegtā informācija. 107 cilvēki ir pazuduši, un amatpersonas bažījas, ka viņi varētu būt iesprostoti grimstošajā prāmī.

Ūdens temperatūra jūrā ir tikai aptuveni 12,6 grādi pēc Celsija.

No 448 pasažieriem, kas atradās uz prāmja, 324 bija vidusskolas skolēni, kuri kopā ar 14 skolotājiem atradās ceļā uz Čedžu salu, kas ir populāra atpūtas vieta.

Daudzus pasažierus izglāba tuvumā esošie zvejas kuģi un citi civilie kuģi, kas pirmie ieradās avārijas vietā, apsteidzot flotes un krasta apsardzes kuģus un helikopterus.

Grimstošo kuģi pārmeklē arī nirēji, bet ūdens ir ļoti duļķains un redzamība slikta, liecina amatpersonu sniegtā informācija.

Avārijas cēloņi pagaidām nav zināmi, bet izglābto pasažieru stāstītais liecina, ka prāmis, iespējams, uzskrējis uz sēkļa. Laikapstākļi avārijas brīdī tika raksturoti kā labi, ar mērenu vēju un jūras viļņošanos.

Kuģis avārijas signālu pārraidīja plkst.9 (plkst.3 pēc Latvijas laika). “Bija patiešām skaļš troksnis, un tad kuģis tūlīt sāka svērties uz vienu pusi. Cilvēki cīnījās, lai tiktu uz augšējiem klājiem, bet tas bija grūti”, jo prāmis bija sasvēries, norādīja viens no pasažieriem.

Televīzijas demonstrētajos kadros redzams, ka prāmis sākotnēji bija sasvēries vairāk nekā 45 grādu leņķī, bet pēc tam pilnībā apgāzās uz sāniem.

 

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu