Jaunie nāk! • IR.lv

Jaunie nāk!

Jauniešu 3x3 izlase kopā ar treneriem. Foto no personīgā arhīva
Alise Zita Zeidaka

Jaunie sportisti no savām ziemas olimpiskajām spēlēm pārved sešas medaļas

Ziemas jaunatnes olimpiskajās spēlēs no 19. janvāra līdz 1. februārim latviešu sportistiem klājās spīdoši — pavisam burtiskā nozīmē, jo no Dienvidkorejas pārvestas visu kalumu medaļas. Zelta godalgas izcīnītas 3×3 hokejā (pirmajās lielajās izlašu sacensībās šajā sporta veidā!) un skeletonā, trīs sudraba medaļas — divas skeletonā un viena kamaniņu sportā, kā arī viena bronza skeletonā. Olimpiskajās spēlēs Latviju 11 sporta veidos pārstāvēja 45 sportisti — tā ir līdz šim lielākā Latvijas delegācija jauniešu ziemas olimpiskajās spēlēs. 

Visus astoņus jaunos čempionus vieno liela disciplīna un mērķis ierakstīt savu vārdu arī starp pieaugušo elites sportistiem. Nupat iegūtās medaļas mudina doties uz priekšu un vienlaikus atgādina panākumu cenu. Ne velti skeletonists Emīls Indriksons, kurš izcīnījis zelta medaļu, saka: «Skatos uz medaļu un saprotu, kas ir zem tās — viss smagais darbs. Tas, uz ko esmu tiecies vismaz septiņus gadus.»

Brauca pēc zelta

Izlases kapteinis Olivers Mūrnieks.
Foto no personīgā arhīva

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu