Obama brīdina: jābūt gataviem jaunām sankcijām pret Krieviju • IR.lv

Obama brīdina: jābūt gataviem jaunām sankcijām pret Krieviju

29
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AFP/LETA

ASV finanšu ministrs stingri brīdina Krieviju, ka nepieļaus darījumu arī ar Irānu

ASV prezidents Baraks Obama un Vācijas kanclere Angela Merkele ceturtdien vēlu vakarā pa tālruni apsprieduši jaunu sankciju īstenošu pret Krieviju, vēsta BBC. Abu valstu vadītāji atkal aicinājuši Krieviju atvilkt savu karaspēku no Ukrainas robežām.

Prokrieviskie separātisti, „iespējams, ar Maskavas atbalstu” destabilizē situāciju Ukrainā, izmantojot kaitniecisku un graujošu kampaņu, norādījis Obama.

„Prezidents uzsvēra, ka ASV, ES un citiem partneriem jābūt gataviem uz turpmāku Krievijas spēka eskalāciju atbildēt ar papildu sankcijām,” teikts Baltā nama izplatītajā paziņojumā pēc abu valstu galvu telefonsarunas.

Telefonsarunā, kas notikusi pēc Obamas iniciatīvas, apspriesta arī gatavošanās gaidāmajām četru pušu sarunām par Ukrainu, vēsta DW.de. 17.aprīlī Ženēvā tiksies ASV, Krievijas, Ukrainas ārlietu ministri un ES augstā ārlietu pārstāve Ketrīna Eštone, lai apspriestu Ukrainas politiskās krīzes risinājumus.

Savukārt ASV finanšu ministrs Džeikobs Lū Krievijas finanšu ministram Antonam Siluanovam paziņojis, ka ASV ir noraizējušās par Ukrainas un Irānas notikumiem, un brīdinājis par iespēju, ka ASV paplašinās sankcijas pret Krieviju, vēsta Krievijas aģentūra „RIA Novosti”.

ASV paudušas nopietnas bažas par „saņemtajiem ziņojumiem par iespējamu darījumu starp Krieviju un Irānu”, proti, kā izteicies ASV finanšu ministrs, „naftu apmainīt pret precēm”.

ASV finanšu ministrs Krievijas kolēģim licis skaidri saprast, ka tāds darījums var novest pie jaunām sankcijām pret jebkuru no Krievijas uzņēmumiem vai fiziskām personām, kas būs saistīti ar šo darījumu.

 

Komentāri (29)

gliters 11.04.2014. 08.58

dro 11.04.2014. 10.16

https://www.youtube.com/watch?v=W_hwHiLiOvY#t=12

Viens īpatnis tiek prezentēts gan kā labējais ekstrēmists, gan kā cīnītājs pret labējā sektora fašistiem.

+8
0
Atbildēt

0

ligakalnina 11.04.2014. 12.04

Drīzāk, būtu jājautā, ko darīs Krievija, ja nesaņems ES naudu par energoresusrsiem, ko tai pārdod, ES gan jau atradīs izeju, kaut, šaubu nav, ka Krievija pati nekad nepārtrauks piegādāt energores. ES, tā būtu pašnāvība.

Krievija ar Ķīnu runā par energoresursu pirkšanu – pārdošanu nu jau gadus 10, tikai, lieta tāda, ka Ķīna gatava pirkt tos par daudz zemāku cenu, ko maksā ES.

Un, ja Krievija zaudēs tādu noieta tirgu, kā ES, ķīna nešaubīgi to izmantos savā labā, un cenas, ko tā būs gatava maksāt, knapi nosegs Krievijas izdevumus, bet, ne vairāk.

Nerunājot par to, ka nav nekāda infrastruktūra gāzres piegādei Ķīnai, totie gāzes piegādei ES Krievija ieguldījusi miljardus.

Vispār, nevajag ticēt visam, ko Maskava saka propagandas nolūkos.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu