Tiesa noraida Dravenieces sūdzību par viņas atbrīvošanu no KNAB • IR.lv

Tiesa noraida Dravenieces sūdzību par viņas atbrīvošanu no KNAB

45
Foto: Ieva Lūka,LETA

Pēc pašu gribas amatu pametušas vēl divas KNAB darbinieces, kurām vajadzēja veikt Dravnieces pienākumus pēc viņas atlaišanas

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien noraidīja Ilzes Dravenieces pieteikumu par viņas atjaunošanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas amatā, vēsta LETA.

KNAB pārstāve pēc sprieduma komentārus nesniedza, norādot, ka viņa nav pilnvarota tos sniegt.

Draveniece pati uz sprieduma pasludināšanu nebija ieradusies.

Šis spriedums ir pārsūdzams 20 dienu laikā Rīgas apgabaltiesā. Motivēts spriedums būs pieejams 4.aprīlī.

Kā ziņots, Draveniecei KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks pagājušajā gadā piemēroja divus disciplinārsodus. 27.jūnijā viņai par nolaidīgu amata pienākumu pildīšanu un amata pienākumu nepildīšanu tika noteikta mēnešalgas samazināšana, bet 19.septembrī par amata pienākumu nepildīšanu un nolaidīgu pildīšanu viņa atbrīvota no amata.

Draveniece bija viena no trīs amatpersonām, kura pagājušajā gadā izpelnījās KNAB vadības kritiku par darbu 2012.gadā. Streļčenoks viņu bija novērtējis ar E līmeni, kas nozīmē, ka viņas darba izpilde nesaskan ar prasībām attiecīgajā nozarē, visās jomās nepieciešami būtiski un tūlītēji uzlabojumi. Pārējās divas kritizētās amatpersonas bija bijusī KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe un Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.

Dravniece Streļčenoka lēmumu apstrīdēja tiesā. Administratīvā rajona tiesa pērn oktobra vidū atteicās pieņemt Dravenieces pieteikumu, kurā viņa pārsūdzējusi KNAB priekšnieka lēmumu par viņas atbrīvošanu no amata. Pieteikums netika pieņemts, jo KNAB priekšnieka rīkojums izdots privāto tiesību jomā un tā pārbaude nav pakļauta administratīvajai tiesai. Draveniece vērsās Augstākās tiesas Senātā, taču arī šīs tiesu instances lēmums bija viņai nelabvēlīgs. Tad Draveniece vērsās Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Kā ziņots, pēc tam, kad pērn 19.septembrī tika atbrīvota Ilze Draveniece, viņas vietā par pienākumu izpildītāju tika nozīmēta cita darbiniece, taču arī tā no darba esot aizgājusi. Vieta tukša nepalika, un tika nozīmēta jauna pienākumu izpildītāja, taču arī tā pirms pāris nedēļām pēc pašas vēlēšanās KNAB atstāja, liecina LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja amatu varētu piedāvāt Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes Juridiskā biroja Normatīvo aktu analīzes un izstrādes nodaļas priekšniekam Intaram Opolajam.

 

 

Komentāri (45)

dace_ampermane 21.03.2014. 12.23

mēs tik turpinam dragāt krievu sovjietu stilā it kā dzīvotu netīrā sādžā ar puķina bildi pie sen jau nebalsinātas sienas. Viss zaglīgo šeptmaņu rokās. It kā nebūtu ukrainas it kā neeksistētu ES. Kad atjēgsimies būs par vēlu, visi deputāti, kampēji un arī godīgie varēs kopā magadānā līgot un ziemassvētkus svinēt pie balandas zupas, bet ušakovam rīgā nebūs vairs latviski jāstomās un ločmeļa kantoris varēs Cīņā peredovicas drukāt.

jauku dienu, cienījamie lasītāji!

+6
-3
Atbildēt

0

ligakalnina 21.03.2014. 12.52

Latvijas politiskā elite pati iedragā daudzu pilsoņu ticību šai valstij un sekmē SC un ZSS, absolūti promaskavisko partiju, reitinga celšanos, ar savu pilnīgāko nevēlēšanos cīnīties ar korupciju, ierēdņu un augstu amatpersonu visatļautību, mūsu tiesu sistēmu, savtīgumu, liekulību.

Cits no Latvijas spiests aizbraukt, cits vairs neiet uz vēlēšanām, jo netic nevienai partijasi, cits “tīšām”” balso par SC.

Notiekošais ar KNAB ir tikai epizode mūsu politiskās elites bezatbildības, impotences un bezprincipialitātes demonstrācijā, viss tas tikai vairo tiesisko nihilismu un parāda, ka mūsu “elite” cīnīties ar milzīgo Latvijas politisko korupciju vispār nav ieintersēta.

Ja tur kās bija jāpadzen, nu tad jau arī Steļčenoks, ne tikai Striķe, Streļčenoks nav tas cilvēks, kas vispār var vadīt kādu iestāsdi, sevišķi, tāsdu, tas ir murgs, kas tur notiek, un nevienu no tiem politiķiem, kam par to jāatbild, tas neintersē.

+3
-3
Atbildēt

4

    Ojārs > ligakalnina 21.03.2014. 13.36

    Strelčenoku taču amatā ielika Vienotība. Kāpēc viņi neizvēlējās Strīķi, to ir grūti saprast.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 21.03.2014. 13.54

    Striķe ir neērta visiem, un, otrkārt, Lembergs un SC Striķi ielikt nekad nebūtu ļāvuši, toties par absolūto nulli Streļčenoku nobalsoja pilnīgi visi, taisni tāpēc, ka viņš ir absolūta nulle, un visu enerģiju velta instrukciju rakstīšanai un cīņai ar opozīciju KNAB, nevis, cīņai ar korupciju, un ko tad politiķiem vajag – lai nebāž degunu tur, kur nevajag, un ļauj partijām un to ielikteņiem darīt, ko grib.

    Pat Loskutovu ielika tikai pēc Lemberga piekrišanas, un tagad viņš pēkšņi atcerējies, cik slikta bija Striķe, kā viņa nepakļāvās instrukcijām, un cik grūti viņam bija ar Striķi strādāt, līdz šim viņš par to, kaut kā, nerunāja, tagad, acīmredzot, ietur V, pareizāk sakot, Āboltiņas līniju, cerot uz kādu amatu, kā jau mums politiķiem raksturīgi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ligakalnina 21.03.2014. 14.39

    Vispār dzeri, nomierinies ar to knābi, tāpat tā nav nekāda panaceja pret korupciju. Korupcija ir tik sarežģīta lieta ( ne velti saka, ka muitnieks ir senākā profesija), ka viena iestāde tāpat neko nesaglābs. ja piemēram šlesers ar Ameriku bīdīs kaut kāda štelles, tad viņu attiecībās, domāju, nebūs nekā no tipiskas korupcijas. Tur būs – tu man – es tev. tagad es izdaru priekš tevis šito, pēc kāda laika gaidu atbildes gājienu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 21.03.2014. 14.53

    It kā es to nesaprastu.

    Lai cīnītos ar korupciju, jābūt politiskai gribai to darīt, un tādas Latvijā nav.

    Bet, knab ir viens neliels fragments, un attieksme pret notiekošo knab raksturo attieksmi pret korupciju Latvijā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Inese 21.03.2014. 11.06

Tātad Draveniece atlaista pareizi. Ko arī vajadzēja pierādīt.

+3
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu