Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Nimfomāne. II daļa / Nymphomaniac: Volume II.
Kristīne Simsone



Nimfomāne. II daļa / Nymphomaniac: Volume II.
Trīrs erotisko diptihu nobeidz cienīgi, pirmās daļas frivolās noskaņas izvēršot krietni vien dziļākā psiholoģiskā drāmā. Pirmā lente šķita raitāka un labāk strukturēta, tomēr otrā ir sižetiski niansētāka un vēstījumā fokusētāka, arī likumsakarīgi titulvarones briedumam – gudrāka. Lai arī kailuma ir mazāk, Nimfomānes otrā daļa dažkārt izaicina ne pa jokam, atstājot daudz tumšāka un skarbāka kinodarba pēcgaršu. Pilnvērtīgai izpratnei vajadzētu sākt ar Nimfomānes 1. daļu. No 21. marta.

Īvs Senlorāns/ Yves Saint Laurent.Biogrāfiska drāma par franču modes ģēnija Īva Senlorāna karjeras un romantisko attiecību pirmsākumiem var lepoties ar vizuālu eleganci un izcilu aktierspēli – Comédie Française teātra aktieris Pjērs Ninē vēl dzīvā atmiņā esošā Senlorāna lomā ir lielisks. Lai arī filma kā ģēnija portrets nav peļama, tajā jūtami trūkst prasmīgas režijas, kas uzprišinātu mazliet blāvo stāstījumu un vairāk pamatotu tā pēkšņo aprāvumu. No 21. marta.

Frankofono un afrikāņu filmu festivāls

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu