Harkovas apgabala gubernators un pilsētas mērs aizbēguši uz Krieviju (papild.) • IR.lv

Harkovas apgabala gubernators un pilsētas mērs aizbēguši uz Krieviju (papild.)

34
Ukrainas ļaudis sestdien devās uz gāztā prezidenta Janukoviča villu, kur tika sarīkotas "atvērto durvju dienas". Foto: AFP/LETA

Janukovičam liegts izbraukt uz Krieviju

Harkovas apgabala administrācijas vadītājs Mihails Dobkins un Harkovas mērs Genādijs Kerness, kas sestdien organizēja Ukrainas dienvidaustrumu apgabalu deputātu kongresu, esot izbraukuši uz Krieviju. Šo informāciju tīmekļa ziņu vietnei UNIAN esot apstiprinājusi Ukrainas Robežapsardzības pārvalde.

“Jā, viņi pameta Ukrainas teritoriju (..). Vairāk informācijas man nav. Vienīgais, ko varu teikt, viņi tiešām pametuši Ukrainas teritoriju un aizbraukuši uz Krieviju,” UNIAN žurnālistam sacīja robežapsardzes amatpersona.

Tikmēr Ukrainas robežsargi esot lieguši atstādinātajam prezidentam Viktoram Janukovičam izlidot uz Krieviju, un tagad viņš slēpjoties kaut kur valsts austrumos, sestdien paziņojis jaunievēlētais parlamenta spīkers Aleksandrs Turčenko. “Viņš mēģināja iekāpt lidmašīnā uz Krieviju, taču viņam to neļāva robežsargi. Šobrīd viņš slēpjas kaut kur Doņeckas apgabalā,” aģentūra “Interfax” citē Turčenko teikto.

Izbraukt no Ukrainas mēģinājuši arī bijušais ģenerālprokurors Viktors Pšonka un bijušais ieņēmumu ministrs Aleksandrs Kļimenko, tomēr robežsargi viņus no valsts nav izlaiduši, ziņo LETA.

“Valsts robežsardzes dienests izpildīja varas iestāžu rīkojumu un neizlaida Pšonku un Kļimenko, kurus robežsargi atpazina robežpunktā “Doņeck avia”. Viņiem tika atteiktas tiesības doties uz ārvalstīm,” sestdienas vakarā paziņoja Ukrainas Robežsardzes pārstāvis Sergejs Astahovs.

Ukrainas sabiedriskā cilvēktiesību komsija sākusi sastādīt to augstāko valsts amatpersonu sarakstu, kuras ir atbildīgas par asinspirti Kijevā, vēsta UNIAN. Šajā sarakstā jau ir iekļauti 25 cilvēki, tajā skaitā arī prezidents Janukovičs un parlamenta priekšsēdis Ribaks.

„Šāds komisijas lēmums, starp citu, iet kopsolī ar Eiropas Savienības nodomiem – iespējami ātrāk sastādīt to Ukrainas augstu amatpersonu sarakstu, pret kurām būtu jāpiemēro personīgas sankcijas,” teica komisijas priekšsēdētāja Vladimirs Vasiļenko, kurš no 2002. līdz 2005.gadam bijis arī Starptautiskās Krimināltiesas tiesnesis bijušās Dienvidslāvijas tribunālā.

Viņš norādījis, ka komisija sarakstā iekļāvusi tās personas, kas vainojamas Ukrainas tautas represijās. Lai arī patlaban sarakstā ir iekļautas 25 personas, saraksts tiks papildināts.

Sarakstā iekļauti – Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, prezidenta administrācijas vadītājs Andrejs Kļujevs, valdības vadītāja pienākumu izpildītājs Sergejs Arbuzovs, bijušais iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko, bijušais ģenerālprokurors Viktors Pšonka, prezidenta administrācijas pārstāvis Andrejs Portnovs, tieslietu ministre Jeļena Lukaša, Ukrainas vicepremjers Jurijs Boiko, ārlietu ministrs Leonīds Kožara, Augstākās Radas priekšsēdētājs Vladimirs Ribaks, ekspremjers Mikola Azarovs un vēl daudzi citi, tai skaitā arī abi Harkovas apgabala vadītāji Kerness un Dobkins.

(papildināta ar pēdējām rindkopām par noziegumos vainotajiem)

 

Komentāri (34)

Nika 22.02.2014. 20.19

Tikmēr Ukrainas robežsargi esot lieguši atstādinātajam prezidentam Viktoram Janukovičam izlidot uz Krieviju, un tagad viņš slēpjoties kaut kur valsts austrumos

=================

hahaha tas jau pilnīgi pēc Kadafi izskatās. Beigās vēl viņu no kanalizācijas izvilks :)

+10
0
Atbildēt

3

    dace_roze_lmt_lv > Nika 22.02.2014. 23.38

    “Aldis Ukraiņi ir malači!

    Janukovičs ir pelnījis Čaušesku vai Kadafi likteni.”

    Bet latvieši ir pelnījuši rumāņu vai arābu likteni. Ko, starp citu, viņi arī saņem. Rumānija un Latvija ir pēdējas Eirosavienībā pēc labklājības un pirmas pēc nabadzības un korupcijas.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Ojārs > Nika 22.02.2014. 23.20

    neticēju, ka tik labi viss beigsies. Prieks par ukraiņiem. Galvenais tagad visu nesacūkot. trešās iespējas var nebūt.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    reksa > Nika 22.02.2014. 21.43

    Ukraiņi ir malači!

    Janukovičs ir pelnījis Čaušesku vai Kadafi likteni.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Vaira Tempele 22.02.2014. 20.30

Kerness un Dobkins vēl šodien savā komunistu mītiņā Harkovā tik bravūrīgi izrunājās… Jācer, ka viņus atradīs, izvilks kaut no elles un tiesās.

+10
0
Atbildēt

7

alexander 22.02.2014. 20.50

Lieliski, ka robežsargi liedza Janukovičam aizlidot no Ukrainas, tas atvieglos viņa tiesāšanu Ukrainā un nepieļaus farsu ar viņa neizdošanu tiesāšanai. Patīkami arī, ka atbildīgo par asinspirti sarakstā iekļauti “varonīgie” Harkovas mītiņa vadītāji, apgabala gubernators un pilsētas mērs, kuru drosme un bravūra laikam izbeidzās tieši ar mītiņa beigām.

+8
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu