Daugavpils teātrī jauna izrāde latgaliešu valodā • IR.lv

Daugavpils teātrī jauna izrāde latgaliešu valodā

25
Izrādes publicitātes foto

“Dabaseibys pūddarneica” ir stāsts mīlas trijstūri. Izrādē spēlē Kristīne Veinšteina, Māris Korsiets un Egils Viļumovs

Nedēļas nogalē Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvojusi Laura Gundara lugas “Dabaseibys pūddarneica jeb viņa debešķības Laimesciema podniekdarbnīca” iestudējums latgaliešu valodā, raksta aģentūra LETA. Izrādes latgaliešu valodā jau kļuvušas par neatņemamu Daugavpils teātra sastāvdaļu un vizītkarti. Latgaliešu valoda Daugavpils teātrī skan arī šosezon. Pēc radošās komandas ieceres iestudējuma darbība notiek uz teātra eksperimentālās skatuves, kur varoņu kaislības izdzīvo trīs aktieri. 

Iestudējuma režisors Juris Jonelis atklāj, ka izrādē mīlestības meklējumi tiks pielīdzināti mālu mīcīšanai un karstumam, kas valda podnieka ceplī, turklāt arī izrādes scenogrāfijā māli būs neatņemama sastāvdaļa. Iestudējums stāstīs par mīlas trijstūri, par to, kā tajā ierautie personāži katrs savā veidā “mīca mālus un virpo podus”. Jauniestudējumā tiks šķetinātas dažādas pārdomas ne tikai par mīlestības tēmu, bet arī par dzīvi un cilvēka likteni. 

“Pilnvērtīgas laimes un absolūtas dzīves kvalitātes noslēpumu vēlas atminēt ikviens no mums,” domās dalās režisors, norādot, ka “kādam izdodas likteni ņemt savās rokās, kādam nākas samierināties ar to, ko liktenis tam piespēlē”.

Lugas scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Liene Pavlovska, horeogrāfe – Irina Saveļjeva, mūzikas aranžējuma autors – Einārs Lipskis, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs, bet uz skatuves darbosies Kristīne Veinšteina, Māris Korsiets un Egils Viļumovs. 

Lugas “Dabaseibys pūddarneica jeb viņa debešķības Laimesciema podniekdarbnīca” tuvākās izrādes  paredzētas 2.martā un 21.martā. Biļetes cena 8.50 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu