Rīgas centrā dzīvojamās mājas bēniņos atrod piecus kg trotila • IR.lv

Rīgas centrā dzīvojamās mājas bēniņos atrod piecus kg trotila

21
Trotils. Foto: Valsts policija/LETA

Baisais atradums uziets ēkas remontdarbu laikā

Šopēcpusdien Rīgā, Ģertrūdes ielā, kādas dzīvojamās mājas bēniņos atrasti aptuveni pieci kilogrami trotilam līdzīgas vielas.

Sākotnēji drošības apsvērumu dēļ Ģertrūdes ielas posmā starp K.Barona ielu un Tērbatas ielu bija bloķēta satiksme, bet nu tā ir atjaunota.

Valsts policijas (VP) preses pārstāvis Toms Sadovskis informēja, ka trešdien neilgi pirms plkst. 16 VP saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo ēku Ģertrūdes ielā. Notikuma vietā policijas darbinieki atklāja, ka remontdarbu laikā ēkas bēniņos atrastas, iespējams, trotila briketes, kuru kopējais svars varētu būt pieci kilogrami, ziņo LETA.

Notikuma vietā ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki, kas norobežoja teritoriju ap ēku un kopā ar VP un Pašvaldības policijas darbiniekiem no mājas evakuēja cilvēkus.

Uz dažām minūtēm tika bloķēta arī satiksme attiecīgajā Ģertrūdes ielas posmā, bet patlaban apdraudējums ir novērsts un transporta kustība atjaunota.

Par notikušo Rīgas Centra iecirkņa darbinieki ir sākuši kriminālprocesu. Policija veiks vairākas ekspertīzes, kā arī tiks skaidrota trotila izcelsme un iespējamais īpašnieks.

 

Komentāri (21)

Inese 12.02.2014. 18.06

Trotils nevar uzsprāgt bez detonatora.

+4
-1
Atbildēt

2

    Antra > Inese 12.02.2014. 22.55

    Ja jau bez detonatoriem, tad, droši vien, kāds bija sagādājis TNT cīņai pret prusakiem, kas atņirdzās, kad aplaiza ar to nosmērētās kājas.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > Inese 12.02.2014. 21.39

    ej un sazini bija vai nebija tur detonatori….bet kopumā doma pareiza !

    0
    0
    Atbildēt

    0

Antra 12.02.2014. 19.16

Atkal krievu fašists, neostaļiniskais ekstrēmists, Lindermans?

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu