Runā lasītāji • IR.lv

Runā lasītāji

7

Replikas par iepriekšējā numurā publicēto skolēnu pārtikai veltīto pētījumu «Aptaukojušies»

Labāk pirkt zīmuļus

Kopumā piekrītu visam, kas secināts pētījumā – par to, ka kafejnīcas pārdod «mēslus» un bērni tos sapērkas un bojā savu veselību.

Manuprāt, ir vēl kāds aspekts, kas nav skatīts un vērtēts – kura vecuma bērnu grupas visvairāk iepērkas šajās bufetēs? Tie ir skolēni no sākumklasēm, 2.-5.klases skolēni, kas vienību skaita ziņā noteikti ir lielākie pircēji. Kāpēc viņi to dara? Tā ir viņu iespēja veikt savus pirmos pirkumus patstāvīgi, bez vecāku uzraudzības, un, protams, viņi pērk to, ko vecāki iekdienā bez vajadzības nepirktu. Daļa no iemesla ir vienkārši pirkšanas prieka apmierināšana – rīkojos pats, patstāvīgi, ar savu naudiņu!

Skolas varētu labāk izveidot nelielas grāmatnīcas vai biroja preču kioskus, kur par centiem tiktu tirgoti dažādi nieciņi – vienkārši lai apmierinātu šo iepirkšanās prieku, ko bērni apgūst, sākdami savu patstāvīgo dzīvi. Manuprāt, labāk pilna māja ar zīmuļiem, lineāliem, dzēšgumijām, blociņiem un uzlīmītēm, nekā sabojāta veselība.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu