15 000 grāmatu pāri Daugavai • IR.lv

15 000 grāmatu pāri Daugavai

3
Latvijas Nacionālās bibliotēkas galvenās bibliogrāfes Irēna Moreino (no kreisās), Ieva Kraukle un Rudīte Ozoliņa sagatavo grāmatas akcijai Gaismas ceļš — grāmatu draugu ķēde.

 

Sestdien no rokas rokā uz jauno Nacionālās bibliotēkas ēku Pārdaugavā no vecās Barona ielā pārceļos grāmatas. Dalībai akcijā Gaismas ceļš grāmatu draugu ķēde pieteikušies jau vairāk nekā 11 tūkstoši cilvēku, līdz 16.janvārim (zvanot pa tālruni 67037969 vai rakstot [email protected]) iesaistīties vēl iespējams ikvienam.

No bibliotēkas fondiem akcijai sagatavots aptuveni 15 tūkstoši grāmatu. Lai tās aizsargātu no nelabvēlīgiem laika apstākļiem un sagatavotu jaunajai mītnei, grāmatas tika atputekļotas un ievalcētas plēvē. Tāpēc sniegs un aukstums akciju neaizkavēs, galvenais ir silti saģērbties. 

Kā pirmā grāmata tiks padota 1825.gadā latviešu valodā Pēterburgā izdotā Lambsdorfu dzimtas Bībele, kas mantota no paaudzes paaudzē. Piesakoties jāapņemas pusstundu pavadīt plecu pie pleca ar pārējiem grāmatu draugiem. Akcija turpināsies līdz pat vēlai pēcpusdienai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu