FOTO: Pasts izdod pirmās eiro pastmarkas • IR.lv

FOTO: Pasts izdod pirmās eiro pastmarkas

26
Foto: Edijs Pālens, LETA

Pirmās pastmarkas ir no sērijas “Ziedi”, tajā iekļautas sešas jaunas pastmarkas

“Latvijas pasts” ceturtdien laida klajā pirmās pastmarkas ar eiro nominālvērtību, informē pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Plone.

Pirmās pastmarkas ir no sērijas “Ziedi”. Tajā iekļautas sešas jaunas pastmarkas, un katrai no tām ir atšķirīga nominālvērtība. Šīs sērijas pastmarku autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Kopā ar pastmarkām izdota arī pirmās dienas aploksne un zīmogs.

“Jau 2013.gadā “Latvijas pasts” izdeva pastmarkas ar dubulto nominālu – gan latos, gan eiro. Taču Ziedu sērijas jaunās pastmarkas ir ne tikai pirmās vērtszīmes, bet arī pirmās pastmarkas, uz kurām nominālvērtība norādīta tikai eiro,” uzsver Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamenta direktors Edmunds Bebrišs.

Ziedu sērijas pastmarku nominālvērtības ir 0,03 eiro, kas paredzētas kombinēšanai ar cita nomināla pastmarkām, 0,47 eiro, kas atbilst vienkāršas pastkartes nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā, 0,57 eiro, kas atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā, 0,78 eiro, kas atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz Eiropas Savienības valstīm, 0,85 eiro, kas atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz valstīm ārpus Eiropas Savienības, 1,39 eiro, kas atbilst ierakstītas vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā.

“Latvijas pasts” atgādina, ka pastmarkas ar lata nominālu iedzīvotāji varēs izmantot vēl visu 2014.gadu. No apgrozības tās tiks izņemtas 2015.gada 1.janvārī. Savukārt to pastmarku apgrozības un lietošanas termiņš, kurās nominālvērtība attēlota gan latos, gan eiro, nav ierobežots.

2014.gadā “Latvijas pasts” plāno kopumā izdot 34 jaunas pastmarkas, kuru tematika saistīta ar Latvijai svarīgiem notikumiem vai personībām valsts vēsturē, kultūrā un apkārtējā vidē.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu