Nedzīvojam Baltkrievijā • IR.lv

Nedzīvojam Baltkrievijā

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Aivars Ozoliņš

Parlamentārā republikā prezidents «nevar atnākt un pateikt, kā valstij jāstrādā», saka Vienotības kandidāts premjerministra amatam Artis Pabriks

Bistro Priedaine Strēlnieku ielā dienas vidū nav daudz apmeklētāju, bet īpaši ērta sarunai izskatās telpa iestādījuma dziļumā. Taču Artis Pabriks, tajā ieskatījies, tūlīt griežas atpakaļ, jo tur pie vienīgā aizņemtā galdiņa lietišķu sarunu vada vīri, no kuriem dažus viņš esot redzējis Saskaņas centra pasākumos.

Mūsu sarunā, kas ir par jaunas valdības tapšanu, SC pieminam tikai reizi un tikai garāmejot. Ekonomistu apvienība 2010 «noplūdinājusi» tai vēlamā valdības sastāva sarakstu, kurā iekšlietu ministra amatā ir Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs no SC. Pabriks stingri noteic: «Ja es būšu premjerministra kandidāts, SC valdībā nebūs.»

Pirms tam viņš sarunā pieminējis SC līderi Nilu Ušakovu, taču tikai kā piemēru politiķim, kas uz kritiku atbild ar personisku aizvainojumu: «Cilvēks runā ar argumentiem, Ušakovs – par šo cilvēku.» Tas teikts kontekstā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kurš līdz pirmdienai, kad notika šī pusdienu intervija, nebija minējis argumentus, kāpēc neaicinās veidot valdību kādu no trim Vienotības izvirzītajiem kandidātiem un sāks jaunu sarunu kārtu ar partijām, no kurām tikai Vienotība atkal oficiāli izvirzījusi savu kandidātu, šoreiz jau Pabriku vienu pašu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu