Urbanovičs atzīst, ka varētu sadarboties ar Šleseru • IR.lv

Urbanovičs atzīst, ka varētu sadarboties ar Šleseru

70
SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Demisionējušais valdības vadītājs Repšes un Sudrabas politiskos veidojumus sauc par SC satelītprojektiem un brīdina vēlētājus

Viens no Saskaņas centra (SC) līderiem Jānis Urbanovičs atzinis, ka pēc vēlēšanām varētu sadarboties ar partiju “Vienoti Latvijai”, kurā savu politisko restartu paredzējis Ainārs Šlesers, ziņo “Diena”. Demisionējušais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis Eināra Repšes topošo partiju un bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas tautas kustību jau nodēvējis par SC satelītprojektiem.

Partijai “Vienoti Latvijai!”, kas dibināta Rēzeknē, sestdien kongresā varētu pievienoties vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, un tā tiek uztverta kā SC satelīts nākamajās Saeimas vēlēšanās, līdzīgi kā Rīgas domē SC sadarbojas ar Andra Amerika pārstāvēto “Gods kalpot Rīgai!”.

“Vēlēšanās viņi būs mūsu konkurenti, bet pēc tam konkurenti var sadarboties,” “Dienai” skaidroja Urbanovičs. Viņš uzskata, ka šajā partijā ir gaiši cilvēki, kuri ir pelnījuši sev politisko nākotni. “Esmu viņiem palīdzējis ar padomu,” skaidroja Urbanovičs.

Ainārs Šlesers sestdien kandidēs uz partijas “Vienoti Latvijai” priekšsēdētāja amatu, informē Latvijas Radio.

Arī Šlesers esot manīts tiekamies ar Urbanoviču, kurš nenoliedz, ka sarunājas ar daudziem. Nupat arī vēstīts, ka Sudraba pieķerta pusdienojot kopā ar Šleseru un citiem politbiznesā ietekmīgiem ļaudīm, lai gan izbrīnā ieplestām acīm sakās nezinām, vai startēs politikā.

27.novembrī demisionējušais premjerministrs Valdis Dombrovskis (Vienotība) brīdinājis vēlētājus no jaunveidotajām Eināra Repšes un Ingunas Sudrabas partijām, nosaucot tās par SC satelītprojektiem.

Otrdien LTV raidījumā “1 : 1” Dombrovskis teica, ka SC pieredze ar darbību Rīgas domē – sadarbība ar domē iekļuvušo Šlesera partiju, kas transformējusies Amerika vadītajā GKR, vērsta uz pietiekami lielas ietekmes nodrošināšanu latviskajā vēlētāju elektorātā. Pēc Dombrovska domām, SC acīmredzot šādu sadarbības modeli uzskata par pietiekami veiksmīgu un cenšas to pārnest nacionālā mērogā.

Topošai Repšes partijai, kuras dibināšanas kongress paredzēts 15.decembrī, kā arī Sudrabas tautas kustībai galarezultāts varētu būt tieši tāds pats kā Šlesera-Amerika partijai, proti, sadarbība ar spēcīgāko un daudzskaitlīgāko SC.

Dombrovskis intervijā atgādina arī, ka Repšes partijas pārstāvji nav varējuši skaidri atbildēt uz jautājumu, vai sadarbosies ar SC, ja tiks ievēlēti. Partijām ir šajā jautājumā – par sadarbību ar SC – skaidri jāpozicionējas, uzskata Dombrovskis.

Dombrovskis arī norāda, ka nevienam nav liegts sadarboties ar SC, taču vēlētājiem būtu skaidri jāzina, kādi ir partiju uzskati par šādu sadarbību. “Lai neiznāk tā, kā iznāca ar Zatlera Reformu partiju, kurai pirms vēlēšanām bija viens prioritāšu saraksts, bet pēc vēlēšanām izrādījās, ka ir pavisam cits prioritāšu saraksts,” bija atklāts Dombrovskis.

 

Komentāri (70)

buchamona 04.12.2013. 10.34

Raidījumā 1:1 premjers nebrīdināja vēlētāju ne no NA, ar kuru Dombrovskim nav tās spožākās attiecības, arī ne no ZZS, Dombrovskis nepārprotami brīdināja vēlētāju tieši no Saskaņas Centra un Repšes, un Sudrabas, vārdu sakot no vietējiem kremliniem un viņu ” tautiskajiem” atbalstītājiem.

Savelkot šo bildi kopā, ir skaidri redzams, ka, lai cik tas kārdinoši neliktos, vispirmām kārtām ir jācenšas nepavilkties uz kremlinu pasviestā ” nacionālā āķa”, nevajadzētu pieņemt ” krievs – latvietis” diskusijas formu, jo caur šādu argumentāciju SC ir visvieglāk klauvēt pie “saprātīgākā” latviešu vēlētāja apziņas.
Ir taču jāatceras, ka pavisam nesen vēl SC apliecināja sevi kā apvienību, kurā ” latviešu ir vairāk nekā krievu” :), tad, kad šī formula negāja cauri, SC pēkšņi kļuva par ” krievvalodīgo aizstāvi” un centās sabiedrību iebiedēt ar asinīm un Biškeku. Nu, tagad jauns pavērsiens, jauna ” sadarbības forma” tiek piedāvāta, no kuras mūs arī brīdina Dombrovskis.

Saskaņas centrs ir pavisam konkrēts atjaunotās LR ienaidnieks, bet tikai ne etniska rakstura, ja rodas par to šaubas – vajag paskaitīt jaunu mantru – Urbanovišcs, Adamsons, Zariņš, Aldermane, Ameriks, Sudraba, Repše, Šlesers un tādā garā. Starp visiem manis nosauktajiem ” vadoņiem” nav neviena sveštautieša. Vajag saprast, ka vienīgais ienaidnieks, kurš tiešām reāli apdraud mūsu valsti, tā ir kremlinu ideoloģija un tās nesēji, kas ir ” daudznacionāls” lielums, padomju cilvēks, vārdu sakot

+21
-1
Atbildēt

5

    austrisv > buchamona 04.12.2013. 14.04

    Tā jau ir, Latvija finansiāli izvilkta no mēsliem, lai gan parādi vēl lieli- tad sanāk bŗūtes un brūtgāni gan strīpainos uzvalkos vai krietni iespīlējušies ancukos, un gatavi atkal vest naivo tautu uz laimīgo zemi, jo cik ilgi var nosēdēt aizkulisēs varas un spožuma kārais Šlesers. Es domāju, ka Šleseram jau tagad diezin vai naudas trūkst, bet ievērība snoteikti vairs nav, un tāpēc čalis atkal grib tusēt prožektoru gaismās, kad pār viņu tiek kaisītas spožas sniegpārsliņas. Ar Sudrabu ir savādāk- tai savs brūtgāns .

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > buchamona 04.12.2013. 11.42

    Gribu piebilst: kremlinu rožainie solījumi, skaistās nākotnes vīzijs haļavščikiem un reāla nauda taukainiem purniem.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 04.12.2013. 11.20

    Nevienā vārdā negribu tev iebilst, R.A.. Bet Šleseram padomju cilvēka ancugs par šauru IR. Tur vel vajag ko no sērijas “alkatības dēļ ir gatavs (un arī ir gājis karjeras pirmsākumos – vētrainajos deviņdesmitajos) arī pāri līķiem iet” Arī visu citu materiālā ieinteresetība nav noslēpjama.
    Bet tā ir tikai nianse.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 04.12.2013. 11.40

    …jā, tieši Reģionu alianse var sagādāt vislielākos pārsteigumus visā Latvijā….tajā ir visi vecie vēži no TP, kā Krauklis un citi, kuri “atgriezušies strādāt”….un tie jau tagad ērti iekortelējušies pašvaldībās un ar administratīvā resursa palīdzību var nostrādāt zilus brīnumus….

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

    Alise > buchamona 04.12.2013. 11.12

    Es vēl sarakstam, kas būs gatavi ar SC sadarboties (Vienoti Latvijai, Repše, Sudraba), piesviestu arī Reģionu aliansi (ja tā piedalīsies vēlēšanās) un tomēr neatmestu ZZS. ZZS viens pats, kā pārējie iepriekš minētie, koalīcijā ar SC visticamāk neies, tomēr, ja būs vēl pārītis gājēju kompānijā ar SC, tad ZZS, pamatojoties ar “saprātīgu rīcību” iekļausies tai koalīcijā.

    Bez tam, ja arī ZZS nebūs koalīcijā ar SC, tad ja vajadzēs Lembergam, balsos kopā ar SC, un nevis tādēļ, ka SC būs izvirzījis kādu loģisku priekšlikumu, par kuru tiešām var balsot, bet tādēļ, ka Lembergam vajadzēs kaut ko sakārtot Krievijas biznesa virzienā, un par šo interešu sakārtošanu, Lembergs pārdos ZZS balsis tā ka nemetās, un ZZS-ieši ar prieku pārdosies.

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

LAURIS 04.12.2013. 09.22

Viņi taču visu mūžu sadarbojas. Kas tur ko “atzīt”?

+19
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 04.12.2013. 09.37

urbis tikai taads šeķorka , galvenaa interese te ir kremļa partijai jeģinnaja rosija , jo vairaak tos jefiņus savaaks , jo aatraak Latviju paarņems režiims kaads jau Riigaa , galvenais uz kuru kaarti likt , sen zinaams , sociaalaa un nabadziibaa iedziitaa tauta , te ir ko padomaat , Riigaa jau daudz latviešu nostaajušies aiz sociaalisma lozungiem

+17
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu