SC popularitāte pagaidām nekrītas • IR.lv

SC popularitāte pagaidām nekrītas

114
SC līderis Nils Ušakovs Zolitūdes lielveikala sabrukšanas laikā varētu būt zaudējis daļu savu atbalstītāju. Foto: Nora Krevneva, F64

Sudrabas spēka reitings vien nedaudz virs vēlēšanu barjeras

Politiskā apvienība “Saskaņas centrs” (SC) joprojām ir populārākais politiskais spēks Latvijā, liecina “Latvijas faktu” direktora Aigara Freimaņa mikroblogošanas vietnē “Twitter” atklātie partiju reitingi novembrī.

Salīdzinot ar “Latvijas faktu” oktobra aptaujas rezultātiem, atbalsts SC ir pieaudzis. Oktobrī 19,9% respondentu būtu gatavi balsot par SC, savukārt novembrī 21% vēlētāju atbalstītu šo partiju, ziņo LETA.

Atbalsts samazinājies partijai “Vienotība” un Nacionālajai apvienībai “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK). Oktobrī par partiju “Vienotība” balsotu 13,2% vēlētāju, bet novembrī – 11,4% respondentu. Savukārt par VL-TB/LNNK oktobrī balsi atdotu 7,9%, bet novembrī to būtu gatavi darīt vien 5,2% vēlētāju.

Ja novembrī notiktu Saeimas vēlēšanas, 10,3% vēlētāju būtu gatavi atbalstīt Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Starp populārākajām partijām iekļūtu arī bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas veidots politiskais spēks – to vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt 6,3% respondentu. Bijušā premjera Einara Repšes topošo partiju “Latvijas attīstībai” savukārt atbalstot vien 1% aptaujāto.

Reformu partija novembrī varētu rēķināties ar 0,8% vēlētāju atbalstu.

 

Komentāri (114)

dro 02.12.2013. 22.15

SC popularitāte pagaidām nekrītas.
_________________
Kādēļ tai būtu jākrīt? Vai sākusies SC elektorāta masveida emigrācija?:)

+23
-1
Atbildēt

2

    Ojārs > dro 02.12.2013. 22.40

    Žetons!
    Vai tiešām Vienotības fani, ka šeit novākšies īpaši biezā slānī, ir tik naivi un cer, ka sīkas Ušakova kļūdas ietekmēs “Kononovu mazdēlu” reitingu?

    +14
    -4
    Atbildēt

    0

    janis17 > dro 02.12.2013. 23.05

    Ušakovs var 30 tādas maksimas piedzīvot un neatkāpties un tāpat urlas par viņu balsos un par sc. Vienotībai atliek noriet NA, lai celtu ZZS reitingu.
    Viss šai pasaulē ir saistīts.

    +15
    -4
    Atbildēt

    0

buchamona 02.12.2013. 21.25

Saskaņas reitingu procents nav jāņem vērā. Viņi ir slimi ar politisko lepru un jebkura cita “latviskā gala” partija, kas ar Saskaņu stājas ciešākos kontaktos, mirst :) Tā vismaz līdz šim tas ir bijis un ar to arī mūsu godājamie politiķi rēķinās :).

Tādēļ, cik mandātus Saeimā saņems ” konstantā opozīcija” SC – 21, jeb 23 – tam nav nekādas nozīmes.
Svarīgi ir – kā savā starpā vēlētāju balsis sadala Vienotība, ZZS un NA, vai ar šīm trijām partijām pietiek, lai tulīt pēc vēlēšanām veidotu koalīciju, jeb būs vēl jāņem kāds no jaunajiem, kurš iesprauksies RP vietā?

Tas viss pie nosacījuma, ka Repše un Sudraba netiek pāri 5% ar tik lielu balsu skaitu, ka viņi spētu ietekmēt notikumus Saeimā. Taču – kaut kā liekas, ka RP ir pamatīgi paārstējusi LR vēlētāju un diez vai vēl kāds jaunatnācējs spēs sasniegt tos vēlēšanu rezultātus, kurus savlaik uzrādīja zatleristi

+19
0
Atbildēt

27

    eva_o > buchamona 02.12.2013. 23.03

    Palasīju komentus un… negribas pat vairs neko teikt. Bezjēgā diskutēt, tukši izniekojot laiku. Ir līmenis, kur tā distance uzskatos jau ir pārāk liela. Tu viņiem stāsti, ka zeme ir apaļa, bet “īstie latvieši” kliedz pretī: “Turi muti, kangar un Maskavas roka! Zeme ir plakana! To pat katrs bērns ar savu aci skaidri redz!” Nu, nu… Lai jums dzīvē veicas…
    Rīt noteikti iešu piketā pie Rīgas domes atbalstīt Sociāldemokrātisko partiju Saskaņa un tās līderi Nilu Ušakovu. Lai cilvēki Latvijā nedomā, ka te “IR” komentos ir tā vienīgā un lielā Vienotības Realitāte.

    +3
    -20
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 03.12.2013. 10.00

    => riņķī apkārt
    “Latvijas Republika tika okupēta, jeb mūsu valsts aiz laba prāta iestājās PSRS sastāvā?”+++
    Labs formulējums – okupācija bija, okupantu nav.
    Saprotu to tā, ka vēsturi izmainīt nevaram, bet Latvijas tautas nākotni veidot varam. Visi, kas uzskata sevi piederīgus pie Latvijas tautas, ir mūsējie, bet par pārējiem lai uzņemas atbildību viņu valstis. Pārvērst okupācijas tēmu par VIENĪGO tēmu vai par svarīgo tēmu – nav prāta darbs. Ja gribam netraucēti zagt, tad gan vajag, lai tauta šūmējas un zāģē zāģu skaidas… :)

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 03.12.2013. 11.15

    => betijacelmale
    Nu, tad jau tieši piketā varam parunāt. Mani būs viegli atpazīt.
    Būšu ar plakātu: “PAR LATVIJU – Ušakovs ar darbiem, “labējie” – ar viltvārdību”.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 03.12.2013. 10.56

    => General Patton Fan Club
    Vēlreiz – par saviem pekstiņiem runājiet ar saviem domubiedriem. Man šī tēma nešķiet tik vērtīga, lai vienmēr un visur runātu par to. Seksuālās minoritātes bija arī padomju laikos. Nu, un? Vai kāds tolaik par tām šūmējās no rīta līdz vakaram? Jums kads MAKSĀ, lai cilvēki dedzīgi vārītos par dažādām muļķībām?

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 03.12.2013. 07.56

    => argunte
    “kāpēc “sociāldemokrātiskā partija” izvēlējais sev par sabiedroto supermiljarderu partiju “Eģinaja Rossija”, …? Vai Jums neliekas ka kaut kas neštimmē?+++
    Latvijai ir šis tas pārdodams arī Krievijas tirgū (šprotes, piena produkti u.c.). Krievijā runāt jēga ar tiem, kam vara, tātad, ar “Eģinaja Rossija”. Tas nenozīmē ideoloģisku tuvību.
    Nupat 9. novembrī Sociāldemokrātiskās partijas Saskaņa kongresā partiju sveica Eiroparlamenta sociāldemokrātiskās frakcijas priekšsēdētājs Hanness Svoboda. Saskaņa viennozīmīgi virzās uz pilntiesīgu dalību Eiropas sociāldemokrātijā. Eiropas sociālistiskajā partijā PES (www.pes.eu) Latviju pārstāv Latvijas vecākā partija LSDSP un Sociāldemokrātiskā partija Saskaņa (http://www.pes.eu/en/pes-members).
    Iestājos LSDSP 1989. gada septembrī un darbojos šajā partijā līdz 2007. gada jūnijam. Bet… tur viss beigās tika darīts ļoti “latviski” – vajadzēja mazliet virs 5% balsu, lai partijas vadonis Jānis Dinēvics varētu lepni sēdēt opozīcijā un ne par ko neatbildēt. Man tas cinisms piegriezās. Tāpēc pārgāju uz Saskaņu, jo sociāldemokrātisku uzskatu cilvēkam tas ir labs risinājums. Saskaņa vieno, aug un pieņemas spēkā. Saskaņa ir par Latviju. Kādiem tas ļoti nepatīk. Nu, un? Vai man tāpēc jāpārdzīvo?

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 03.12.2013. 11.02

    => riņķī apkārt
    “Lai gan – es neapstrīdu, ka Tu esi ” par Latviju”, tikai jautājums – kādu?”+++
    Pafantazēsim – ir 2050. gads. Latvija ir dīvaini neierasta – nav māju graustu, ir rosīgi, smaidīgi cilvēki, daudzi ar bērniem, ielas tīras, veikalos preces, cilvēkiem ģimenes, darbs un alga. Runā latviski, krieviski, angliski (kā tagad, tikai labāk)… Ārēji maz atšķiras no Somijas, Zviedrijas.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 03.12.2013. 10.24

    => General Patton Fan Club
    Šitos pekstiņus varat stāstīt saviem amUrikāņiem… :)

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    eva_o > buchamona 03.12.2013. 10.40

    => riņķī apkārt
    Sarunājas divi. Dīvaini sarunājas. Viens reāli IR Saskaņas biedrs, otrs par Saskaņu uzzin no avīzēm. Tas, kurš “patiesību” lasa avīzēs, dedzīgi stāsta tam, kurš aktīvi darbojas partijā – kāds ir Saskāņas patiesais uzdevums… Laikam tak es esmu tur, kur esmu, lai skatītos, domātu un darītu. Valsti nosargāt man ir svarīgi. Un ja es esmu Saskaņā, tad tas nozīmē, ka Saskaņa ir par Latviju.
    Darba ņēmēju labklājīga pastāvēšana kapitālismā – tā man svarīga tēma jau no 1987. gada. Daudz esmu par to rakstījis, runājis un cīnījies. Jā, tirgus ekonomikai jābūt. Bet “savējo čomu” kapitālisms ir baiss. Bāleliņi cīkstās par tiesībām izpārdot un notrallināt Latviju. Cīnās ar zobiem un nagiem. Kurš vainīgs, ka Latvija izmirst, ka latviešu ir mazāk, neka padomju laikos? Protams, vainīgi “okopanti un komonisti, kangari, čekisti un kofrofilokartisti”… Bla-bla-bla… :) “Daugavas racēji” nekad ne pie kā nav vainīgi. Nu, kā lai nepiktojas? Te pat enģelim pacietība zustu. :)

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Vineta > buchamona 03.12.2013. 11.37

    viesturs_501
    Seksuālās minoritātes bija arī padomju laikos.

    Bija bija, tikai leitnantiņiem nebija atļauts jūs zaldātiņus dupsēt, kā šodien Krievijas armijā un vecākiem dienesta biedriem, ne tik. Tā bija tikai augstāko virsnieku privilēģija.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Vineta > buchamona 03.12.2013. 11.24

    viesturs_501
    Pafantazēsim – ir 2050. gads. Latvija ir dīvaini neierasta – nav māju graustu, ir rosīgi, smaidīgi cilvēki, daudzi ar bērniem, ielas tīras, veikalos preces, cilvēkiem ģimenes, darbs un alga,……. uzraksti “russenfrei” jau sen kā noņemti, jo ārzemnieki jau vairs nebaidās braukt uz Latviju. Senču atmiņas par piedzīvoto Jūrmalā “jaunā viļņa” laikā, sen jau izgaisušas, tāpat, kā šausmas, redzētās krievu geto, maskačkā, vai Boļģerajā. Viņi zin, ka visi staļisma, GULAG un WWII apoliģēti sen izķerti un pakārti, to dēli un mazdēli šahtās un pazemes rūpnīcās izpērk savu senču vainu, vai kā einuhi kalpo bagātos Karači un Marakešas harēmos.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Vineta > buchamona 03.12.2013. 10.41

    viesturs_501
    Šitos pekstiņus varat stāstīt saviem amUrikāņiem… :)

    Šo sērgu, kopā ar Bizantijas sātanisko ideoloģiju ievazāja popi un kad osmaņi izvantīja to pederastu pūzni, visi sodomīti bija spiesti mukt uz vienīgo sev drošo vietu, Krieviju. Pac taču atceries, kāda bija krievu ģenerāļu un pulkvežu galvenā izprieca, apstākļos, kad viņu rīcībā miljoni beztiesīgu zaldātiņu (“терпи казак, атаманом булеш”).
    Ne jau velti izcilais rusologs, Sergejs Meļņikofs, minēja apzīmējumu “нация педераст”
    http://www.youtube.com/watch?v=zvi4aSCIuxU

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Vineta > buchamona 03.12.2013. 11.42

    viesturs_501
    Būšu ar plakātu: “PAR LATVIJU – Ušakovs ar darbiem, “labējie” – ar viltvārdību”.

    Tulkojuma nebūs?
    Kā tad mērķauditorija, vienvalodīgais bidla sapratīs. Daudzi joprojām domās, ka fašistu mērglis, neostaļiniskais ekstrēmists, NKVDešņiku mazdēls Ušakovs, un viņa paģeļņiks, Ameriks, vainojami 54 cilvēku nāvē.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 03.12.2013. 19.06

    …betij…precīzs notikumu raksturojums!…tikai slepkavām nav ne goda, ne kauna, ne sirdsapziņas un Ušakovam no tā nav absolūti ne nieka…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 03.12.2013. 18.55

    Viestur, kur tad atbilde? Es gan saprotu, ka pēc būtības jums nav ko teikt, bet cerēju, ka vismaz mēģināsiet. Jūs gan piketā neredzēju. Ja atļausiet, dalīšos iespaidos par jūsu – Ušakova atbalstītāju piketu. Sākumā tas man atgādināja okupācijas laiku brīvprātīgi-obligātu piedalīšanos Oktobra vai 1.maija demonstrācijas. Sanākušiem un no darbavietām atdzītiem cilvēkiem izdala vienā darbnīcā izgatavotus plakātus, Rīgas domes karogus un citus atribūtus.Tad ideoloģiski apkaltie (podkovannije) sauc lozungus, kuriem sanākušie ar lielāku vai mazāku entuziasmu piebiedrojās. Ar laiku pūli izdodas iekustināt. Neatļautas, (bet kurš tad uz to aizrādīs, ja vara te ir mūsu) bungas rīb, taures, svilpes un megafons kauc. Pūlis sauc “Spasibo Ņil!”, viņa uzvarošais žests nemaz vairs nepārsteidz. Brīdī, kad zeme uz bojāgājušo kapiem vēl nav ne par mata tiesu nosēdusies un ziedi vēl nav novītuši, tas atgādina kāda garīgi un emocionāli slima vājprāta murgu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 03.12.2013. 22.13

    Atcerējos, kā tur pietrūka – uz riteņiem uzliktu lielu – cilvēka augumā vadoņu portretu. Varianti Ušakovs un Ameriks – katrs atsevišķi, pretskatā vai 3/4 pagriezienā, var gan tā, gan tā, un Ušakovs ar Ameriku – kopā, profilā – Ušakovs uz Amerika fona. Atceraties – trijotni Markss, Engelss, Ļeņins profilā, vai pārīti Ļeņins-Staļins?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta > buchamona 03.12.2013. 10.14

    viesturs_501
    Sociāldemokrāti, kā tad!!!
    Zagļi, rusisti, staļinisti un tā kā cieši saistīti ar savu mātes parķiju, “bļaģinaja rossija”, jādomā, arī pederasti.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Vineta > buchamona 03.12.2013. 01.45

    viesturs_501
    Ja Ušakovs nobendētu 40 miljonus, jums, sub-human, cilvēces pabirām, tas būtu mīļš kā Staļins, ko bidļjaķina aptaujā “imja rossija” atzina par pašu izcilāko savas sugas brāli.
    http://it.wikipedia.org/wiki/Imja_Rossija

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Dzidra > buchamona 03.12.2013. 12.39

    “Un ja es esmu Saskaņā, tad tas nozīmē, ka Saskaņa ir par Latviju.”

    Nav tiesa, Viestur. Ja tu esi Saskaņā, tad tas nozīmē, ka tu esi pret Latviju.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 02.12.2013. 23.12

    viestur – laimīgu taciņu!

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 03.12.2013. 11.03

    P.S. Izlasīšu jūsu atbildi, kad atgriezīšos no piketa, kur prasīšu Ušakova demisiju.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 03.12.2013. 10.16

    viesturs_501 Saskaņa viennozīmīgi virzās uz pilntiesīgu dalību Eiropas sociāldemokrātijā.
    ____________________________________
    šitās pīlītes varbūt var iepūst minētajam Hannesam Svobodam, bet ne jau normālam latvietim…

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 03.12.2013. 11.02

    SC ir populisti, nevios SD.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 03.12.2013. 09.40

    viesturs_501 . Viens jautājums – bet šis jautājums ir tāds uz kura balstās visi mūsu atjaunotās LR tiesiskie pamati. Skatoties no SC skata punkta, kas notika 1940. gadā? Latvijas Republika tika okupēta, jeb mūsu valsts aiz laba prāta iestājās PSRS sastāvā?

    Ja par šprotēm, tad šādi jautājumi nav jārisina caur kremlinu “diplomātijas” koridoriem. Tas ir PTO, ES utt jautājums.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 03.12.2013. 10.29

    Viestur,+++ okupācija bija, okupantu nav, tas ir labs formulējums tiem, kuri okupācijas, tai skaitā piespiedu rusifikācijas sekas, cenšas legalizēt un padarīt tās par neatgrieznisku LR sastāvdaļu, bet tas vnk neies tā krastā :)) Vienkāršiem vārdiem runājot.
    SC ” sociāldemokrātiem” teiksim ar Vācijas sociāldemokrātiem nav nekādas līdzības. Vācijas sociāldemokrāti cenšas aizstāvēt darba ņēmēju tiesības, jūsu uzdevums ir pārstāvēt kremlinu intereses Latvijā. Jūsu Urbanovičs raksta pasaku grāmatas par tēmu – cik labi bija dzīvot LPSR, jūsu Ušakovs cīnās par divām valsts valodām un katru gadu rīko svētkus to ” atbrīvotāju” piemiņai, pateicoties kuriem Okupācijas muzejā ir milzums liecību par staļinistu noziegumiem. Jūsu kontrolētajās skolās šobrīd tiek izaudzināta LR ienaidnieku jaunā maiņa, pat Izglītības ministrs bija spiests atzīt, ka tas Rīgā ir iespējams tikai tādēļ, ka skolu vadība baidās no Rīgas domes :)Utt

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 03.12.2013. 10.58

    viesturs: “Ja gribam netraucēti zagt, tad gan vajag, lai tauta šūmējas un zāģē zāģu skaidas… :) ”
    Parunasim par tiem, kam okupācijas neatzīšana ne mazakā mērā netraucē zagt? Parunāsim par Rīgas Domes struktūrvienībām, tagadējām. Parunāsim, kāpēc Rīgas Satiksme līdz šim brīdim nespēj sacerēt tādu savas darbības pilnu pārskatu, lai to varētu parādīt Domes deputātiem, par Stabiņu un Rīgas Namiem, par klajiem meliem, kas ir vienīgie Ušakova un Amerika argumenti šinīs traģiskajās dienās.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 03.12.2013. 10.46

    viesturs_501 Tās ir tikai frāzes. Lai gan – es neapstrīdu, ka Tu esi ” par Latviju”, tikai jautājums – kādu?

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > buchamona 02.12.2013. 23.19

    Viestur, kāpēc “sociāldemokrātiskā partija” izvēlējais sev par sabiedroto supermiljarderu partiju “Eģinaja Rossija”, kura valda ar GINI index virs 40? Vai Jums neliekas ka kaut kas neštimmē? Varbūt tā nemaz nav sociāldemokrātiskā? Varbūt tas tikai tāds smuks vārdiņš nosaukumā, lai piesaistītu tik naīvus cilvēkus kā Jūs?

    +22
    0
    Atbildēt

    0

Nika 03.12.2013. 00.42

Kapec lai kristu SC popularitate? Ta ir austrumu kulturas partija un vinu bez jautajumiem atbalsta austrumu kulturas cilveki. Nils var darij jebko vai neko. Tas neko nemainis.

Tikai valdiba tadus laist nedrikst nekad. Lai sezh muzhiga opozicija.

+13
0
Atbildēt

4

    aigarsaboltins > Nika 03.12.2013. 07.19

    Diemžēl NA fīreri arī var aplaudēt masu slepkavām, slavēt komunistu riebekli karātavputnu Hūti, balsot kopā ar SC, lamāties kā pēdējie krievu bandīti – atrodas tak nepilni 6 % cilvēku, kas gatavi par viņiem balsot. Tā jau vairs nav pat austrumu, bet gan zemcilvēku (untermensch) “kultūra”, un labi, ka tādu ir tikai nepilni 6 % no visiem Latvijas iedzīvotājiem. Domāju, ka pēc pēdējās gavilēšanas par Dombrovska izēšanu šis procents būs vēl krietni zemāks.

    +6
    -14
    Atbildēt

    0

    aigarsaboltins > Nika 03.12.2013. 10.28

    Jā, NA leksika ne ar ko neatpaliek no krievu bandītiem.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Vineta > Nika 03.12.2013. 10.22

    ABC
    Diemžēl NA fīreri arī var aplaudēt masu slepkavām, slavēt komunistu riebekli karātavputnu Hūti,

    Vai tas nebija jūsu, morālo kropļu, fekāliju stumdītāju-latviešu nīdēju elks, Puķina piesmietais zoo-prezis, kurš piedalīdamiem kara noziedznieku šabašā 9. maijā Maskavā, slavinādams cilvēces vēsturē lielāko bendi, uzkrāva sev atbildību par desmitiem miljonu krievu fašistisko izdzimteņu zvēriski noslepkavoto eiropiešu nāvēm?

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Vineta > Nika 03.12.2013. 10.59

    ABC
    Atsauces studijā!!!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu