JRT jauna izrāde "Rupucis" • IR.lv

JRT jauna izrāde “Rupucis”

6
Izrādes "Rupucis" plakāts

Izrādes varoņi ir trīsdesmitgadniekiem, kas spiesti domāt par to, kas noris ārpus pārtikušas dzīves

Jaunā Rīgas teātra (JRT) Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvojusi režisora Laura Gundara iestudētā Džeika Džepsona kamerdrāma “Rupucis”, raksta aģentūra LETA. 

Ar jaunā amerikāņu dramaturga Džepsona lugas iestudējuma pirmizrādi sākusies ASV dramaturģijas nedēļa Latvijā, kuras laikā ar meistardarbnīcu Rīgā viesosies arī pats lugas autors. JRT iestudējumā lomas atveido Iveta Pole, Inga Alsiņa-Lasmane, Ivars Krasts un Varis Piņķis. Izrādes mākslinieces ir Inga Bermaka un Agnese Stabiņa. 

Līdz 30 gadu vecumam esi izmisīgi centies piemēroties šai nesaprotamajai pasaulei, bet tad kādā naksnīgā pludmalē tu sastop ko tādu, kas neatbilst pareizajām ikdienas formulām, – ir jāglābj gluži teiksmaina būtne: aizlaikus pieredzējušais bruņurupucis. Divi brāļi ar savām sievām spiesti domāt par to, kas noris ārpus ērtas, pārtikušas dzīves standarta. 

“Luga trāpa šeit gluži tukšā dramaturģijas nišā – moderna, globālā tīmeklī auguša un strādājoša, pavisam “normāla” cilvēka pasaulē, kur skārienjutīgas izrādās esam ne tikai elektroniskās ierīces, bet arī dzīvas būtnes – mūsu vistuvākie cilvēki. Ārēji rimts, bet ikdienas slēpto kaislību pilns stāsts, maksimāls tuvplāns, kas mani allaž fascinē,” klāstījis izrādes režisors Gundars. 

Lugas autors Džepsons ir audzis Vašingtonā, studējis Jeilas Drāmas skolā, strādā par dramaturģijas pasniedzēju un līdzdarbojas “National Geographic” kanālā. Viņa lugas iestudētas ASV, Igaunijā un tagad arī Latvijā. Iestudējums JRT top ar ASV vēstniecības un Jūdžina O’Nīla Teātra centra atbalstu.

Nākamās izrādes 16.,17.,23. noevembrī un 12., 14.decembrī. Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (6)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu