LTF monopols • IR.lv

LTF monopols

5
Edijs Bošs.
Pauls Raudseps

Jauna pētnieka skatījums uz Tautas frontes atstāto mantojumu Latvijas politiskajā sistēmā

Par Atmodu pārsvarā raksta un spriež tie, kas tajā piedalījās kā pieauguši cilvēki. Bet – kā to redz nākamā paaudze, kas var paskatīties uz šo laiku no malas?

Edijam Bošam 1990.gada 4.maijā bija desmit gadi, un viņš vēl tagad atceras, kā vecāki 1991.gada janvārī viņu ar brāli atstāja vienus mājās, lai dotos uz barikādēm. Daudzi Ediju pazīst kā televīzijas žurnālistu, taču viņš arī pasniedz starptautiskās attiecības Stradiņa universitātē un 2011.gadā Kembridžas Universitātē aizstāvēja doktora disertāciju par Baltijas valstu ārpolitiskā kursa veidošanos no 1988. līdz 1998.gadam. 

Lai šo darbu izstrādātu, viņš iemācījās lasīt igauniski un lietuviski un pētījuma vajadzībām piekļuva visu trīs valstu ārpolitikas arhīviem. Šis darbs ļāva arī salīdzināt politisko attīstību Baltijas valstīs kopš neatkarības kustību izveidošanās un devis vielu pārdomām par LTF ietekmi uz mūsu politiskās sistēmas izveidi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu