Pamati palika • IR.lv

Pamati palika

4
Edvīns stāv vietā, kur kādreiz bija dzīvojamā istaba. No tās pāri palicis tikai apskaužami skaists skats pa logu.

Kad dažās stundās nodega Labunsku ģimenes māja, kurai viņi naudu bija krājuši gadiem ilgi, pirmā doma bija: jāiet prom! Taču tik daudzi pieteikušies palīdzēt, ka ģimene ir stipra savā apņēmībā celt nodegušā nama vietā jaunu

Vienā no aizvadītajām sestdienām Mālpilī, kur naktī no 12. uz 13.septembri liesmas izpostīja padomju laikos pēc Līvānu mājas projekta celto ēku ar visu mūslaiku piebūvi, notika talka. Lai novāktu krāsmatas, Edvīns Labunsks bija pasaucis palīgā draugus un kolēģus no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Bet, padzirdējuši par talku, pieteicās arī daudzi paziņas un mālpilieši, pat ielu vingrotāji. Dažās stundās vairāk nekā 50 talcinieku novāca nodegušās konstrukcijas, atklājot, ka nekas daudz no mājas nav palicis. Faktiski tikai mūsdienās celtā piebūve, pagrabs un mājas pamati. Toties tie tik pamatīgi, ka uz tiem arī piecstāvu ēku varētu uzcelt. Uz šiem pamatiem Edvīns būvēs jaunu māju savai ģimenei – sievai Aijai un bērniem Paulai Beatrisei, Elvinam un Reinaldam.

Noskatīja māju Mālpilī

Edvīns Labunsks ir armijas virsnieks, kurš, pēc paša vārdiem, dien un dzīvo tur, kur komandieris liek. Ik pēc kāda laika mainās dienesta vieta un viņa ģimenei atkal jāpārceļas uz citu dienesta vai īres dzīvokli. Pēdējos trīs gadus līdz šāgada augustam Edvīns dienēja Beļģijā, kur, gaidot atgriešanos Latvijā, kopā ar Aiju aizvien cītīgāk meklēja ģimenei piemērotu māju. 

«Šo māju noskatīju jau pirms pusotra, diviem gadiem,» stāvot pagalmā starp skaistu ābeļdārzu un nodegušo namu, saka Edvīns. Darba drēbēs, lielās rokas šķiet pelēcīgas no darba sodrējos un kvēpos, bet viņš pieradis stāvēt taisnu muguru un arī pēc ugunsgrēka neatļaujas sagumt. Ilgu laiku viņiem ar Aiju nebija intereses dzīvot Mālpilī, jo Edvīns strādā Rīgā. Ja dzīvo Mālpilī, viņam ik dienu divas stundas jāpavada ceļā. Taču ik reizi, kad viņš aplūkoja Rīgas tuvumā pārdošanai izliktās mājas, sadusmojās: «Burbuļlaikos būvētas mājas no vislētākajiem materiāliem ar domu, ka tikai dārgāk pārdot. Cenas man pilnīgi nepieņemamas. Man jau nolaidās rokas.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu